Armenia: 28.000 de refugiați din Nagorno-Karabah, prin coridorul Lacin

Nagorno-Karabah
Sursa foto: X (Twitter)

Peste 28.000 de refugiaţi au sosit până acum în Armenia din Nagorno-Karabah, au anunțat autoritățile armene. Imagini din satelit arată miile de refugiaţi care trebuie să treacă prin coridorul Lacin, singura rută care leagă Karabah de Armenia și care a fost redeschis duminică de către Azerbaidjan după luni de blocaj.

Între timp au apărut noi cifre dramatice după explozia la o benzinărie din Nagorno-Karabah. Numărul morților a crescut la 68, 105 persoane sunt date dispărute, iar aproape 300 sunt rănite. Explozia s-a produs în timp ce oamenii stăteau la coadă la benzinărie.

Din primele informații, deflagrația s-ar fi produs din neglijență, au comunicat autoritățile, care au adăugat că ideea sabotajului este puțin probabilă, scrie The Guardian.

Autoritățile armene au transmis că au adus 125 de cadavre în Armenia din Nagorno-Karabah pentru identificare, fiind vorba despre persoane ucise în timpul luptelor de săptămâna trecută.

Stepanakert, zona unde a avut loc explozia, se confrunta oricum cu problema lipsei combustibilului, care acum s-a agravat, în timp ce oamenii sunt tot mai îngrijorați că nu vor avea cum să ajungă cu mașina la graniță.

Citiți AICI articolul complet.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL