Skip to content
Alegeri locale 2020

IMAGINI INCENDIARE! Controversatul Niky Scorpion îl susține pe liberalul Cristian Băcanu la Primăria Sectorului 5

psnews.ro

Fostul deputat Nicu Păun (alias ”Niky Scorpion”) apare într-o înregistrare video în care îşi afirmă sprijinul pentru Cristian Băcanu, candidatul PNL la Primăria Sectorului 5.

La Sectorul 5, Partida Romilor a introdus o listă pentru Consilul Local. Cu domnul Cristian Băcanu m-a întâlnit o singură dată şi i-am promis acestuia că, eventual, dacă va câştiga Primăria Sectorului 5, structura Partidei Romilor Sector 5 este deschisă ca să colabpreze cu dumnealui şi cu Primăria Sectorului 5 pe următorii 4 ani.

Eu am fost arestat în luna februarie 2016, am stat două luni de zile în Arestul Central şi am ieşit în luna mai. În momentul în care am fost arestat, eram preşedintele Comisiei pentru drepturile omului din Camera Deputaţilor”, declară în înregistrarea video Niky Scorpion.

În urmă cu mai bine de patru ani, fostul deputat a fost acuzat de procurori de evaziune fiscală în formă continuată și folosirea, cu rea-credință, a bunurilor sau creditului de care se bucură societatea, într-un scop contrar intereselor acesteia sau în folosul lui propriu ori pentru a favoriza o altă societate în care are interese direct sau indirect, în formă continuată.

2016 Februarie– procurorii DNA acuză firma Niky Scorpion Alcom de evaziune fiscală şi spălarea banilor, ambele în formă continuată;

2016 Februarie – Nicolae Păun este arestat preventiv pentru 7 infracţiuni: folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, schimbarea, fără respectarea prevederilor legale, a destinaţiei fondurilor europene, deturnarea de fonduri, spălarea banilor, efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană ori încheierea de tranzacţii financiare, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, cumpărarea de influenţă, influenţarea declaraţiilor, toate în formă continuată.

2016 Martie – Procurorii DNA au pus sechetru pe conturile firmei Niky Scorpion Alcom până la concurenţa sumei de 3.220.000 de lei, iar pe conturile lui Nicolae Păun până la concurenţa sumei de 30.470.708 de lei.

 

Deputat al Partidei Romilor, Nicolae Păun a fost bănuit că ar fi primit mită de la rudele unor condamnaţi, după ce a iniţiat alături de colegul său Mădălin Voicu o lege a amnistiei pentru pedepsele de până în şapte ani.

În birourile pieţei controlate de Păun, inspectorii anti-fraudă au găsit la vremea anchetei 8 miliarde de lei vechi. Parlamentarul jura că nu a încălcat legea şi ameninţa că nu va mai iniţia nici un proiect, care să-i elibereze pe detinuţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *