Skip to content
Locale Social Timiș

Imagini incredibile din mijloacele de transport în comun, la ieșirea de pe trasee! STPT cere ajutorul călătorilor civilizați

tion.ro

Mizerabile! Acesta este cuvântul care descrie cel mai bine mijloacele de transport în comun din Timișoara, atunci când sunt scoase de pe traseu. Călătorii certați cu bunul simț nu dau doi bani pe curățenie și aruncă de la pufuleți până la ambalaje sau cafele ori coji de semințe în tramvaie sau în autobuze.

Angajații STPT au găsit chiar și gumă de mestecat în validatoarele de bilete, dar și tapițeria de pe scaune tăiată ori desene pe pereți sau scaune rupte. Au fost și cazuri în care mijloacele de transport în comun au fost retrase în depou sau în garaj cu geamurile spate cu pietre sau cu alte obiecte contondente aruncate de indivizi certați cu legea.

„Colegii noștri responsabili cu igiena și curățenia găsesc în interiorul acestora pahare de plastic, sticle, doze de bere, ambalaje de dulciuri sau alte alimente, coji de semințe și alune și multe altele. În interior, în perioada în care mijloacele de transport în comun se află pe trasee, unii călători se dedau inclusiv la acte de vandalizare, care constă în ruperea scaunelor, tăiatul tapițeriilor de pe scaune, graffiti sau înfundarea validatoarelor cu gumă de mestecat, hârtie sau ace”, transmit reprezentanții STPT.

Persoanele certate cu bunul simț obișnuiesc să distrugă sau să murdărească mijloacele de transport la primele ore ale dimineții, mai precis în intervalul 6-9, chiar când se duc spre școală sau spre locul de muncă.

Oficialii societății cer ajutorul călătorilor civilizați ca, în cazul în care observă acte de vandalism în mijloacele de transport în comun, să facă o sesizare la STPT sau la Poliția Locală, fie pe paginile de Facebook ale acestora, fie la numerele de telefon de pe site-uri. Ei spun că vor fi intensificate controalele pe transportul public, iar cei care sunt prinși că nu respectă legea vor fi amendați fără milă conform HCL 371/2007.

Legea spune că este interzis fumatul, scuipatul, consumul de semințe și băuturi alcoolice, precum și a altor alimente care conduc la disconfortul celorlalți călători și aruncarea de hârtii, ambalaje sau resturi de orice fel în mijloacele de transport în comun, amenzile fiind de 500 de lei, conform tion.ro

Potrivit reprezentanților societății, 20 de angajați STPT sunt responsabili în fiecare zi cu curățenia și igienizarea tramvaielor, autobuzelor și troleibuzelor care ies pe traseele din Timișoara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *