Skip to content
Sport

Imagini spectaculoase. Cum arată buncărele construite pentru Ceaușescu

RomaniaTV.net

Imagini inedite cu unul dintre buncărele construite pentru familia Ceaușescu au fost prezentate sâmbătă, la ”Ediție de Weekend” a postului de televiziune Antena 3.

Astfel, este vorba despre buncărul de la Palatul Primăverii, construit la aproximativ zece metri sub nivelul solului, într-o laterală a clădirii. Buncărul are absolut toate facilitățile unei reședințe de lux, multiple căi de acces și ieșiri.

”Mie mi se pare normal să fie așa ceva. Din punctul meu de vedere Ceaușescu era un patriot, s-a luat cu rușii, s-a luat cu ungurii, e normal să se apere. Știam că sunt, dar în buncăre nu am fost niciodată. Și la noi acasă aveam niște ieșiri, mașini, dacă se întâmplă ceva să ne retragem spre asemenea locuri” a explicat Serghei Mizil, potrivit Antena3.ro

imagini-fabuloase-cu-buncarele-construite-pentru-familia-ceausescu-418770

Ceaușescu putea ajunge din buncărele sale la principalele centre de comandă, la Casa Poporului sau la Cotroceni.

”Din păcate s-ar putea să mai avem nevoie de ele. La câte amenințări sunt astăzi la adresa lumii civilizate…” a subliniat Costin Georgescu, fost director al SRI.

Aceste buncăre ar putea fi introduse în circuitul muzeelor, urmând să fie disponibile pentru vizitare, în cadrul unor tururi private, la prețuri pornind de la 200 de lei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *