Skip to content
Politică

Imagini spectaculoase din Ținutul Buzăului. Ciolacu: Obligația noastră este să protejăm acest loc

Inquam Photos / George Călin
" "

Imagini spectaculoase din Ținutul Buzăului, care ar putea fi declarat de UNESCO geoparc global, au fost prezentate, duminică de președintele PSD, Marcel Ciolacu, el fiind și deputat de Buzău.

„Ținutul Buzăului” ar putea fi declarat geoparc global, în acest an, de UNESCO.

" "

Acest lucru va însemna mai mulți turiști, mai multe investiții și mai multă expunere internațională.

Proiectul este finanțat în proporție de 70% de Consiliul Județean (70 de mii de euro/ an timp de 7 ani), și 30% de Asociația „Ținutul Buzăului”.

Fondurile primite de la Consiliu sunt folosite pentru lucrările de dezvoltare a infrastructurii turistice, proiecte educaționale, sociale, de promovare a teritoriului, precum și pentru o parte a costurilor de management.

De asemenea, Universitatea București contribuie prin expertiza științifică.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a prezentat, duminică, pe pagina sa de Facebook, imagini spectaculoase din „Ținutul Buzăului”, care cuprinde vulcanii noroioși, peșterile de sare, urmele vulcanilor preistorici, așezările de la Bozioru și, nu în ultimul rând, chihlimbarul roșu de la Colți

Aici e moștenirea noastră pentru cei ce vor veni. Avem obligația să conservăm acest loc, să-l păstrăm pentru generațiile viitoare”, spune Ciolacu. El promite că acest geoparc se va realiza.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *