Skip to content
Politică

Imaginile zilei: Sorina Matei îl arată pe Negulescu așa cum nu l-ați mai văzut vreodată FOTO

observatorulph.ro

Vedeți în cele ce urmează imaginile zilei: jurnalista Sorina Matei îl arată pe fostul procuror Mircea Negulescu „Portocală” așa cum nu l-ați mai văzut vreodată.

Ziarista de la B1 TV a publicat pe Facebook în noaptea de vineri spre sâmbătă două fotografii cu ex-magistratul asistând la slujba de Vinerea Mare de la Mănăstirea Cernica (o găsiți AICI pe cealaltă).

„Piosul «paraditor» de vieți în numele legii prin încălcarea legii. Aka Portocală, Zdreanță, Negulescu. Ieri, la Mânăstirea Cernica, rugându-se.

#HaulesBaulesAmin, comentează Sorina Matei, făcând aluzie la o celebră replică a lui Negulescu rostită către un martor („Știi că ăsta a rămas singura mea bucurie : Paraditul la cetățeni”), precum și la porecla de „Unitatea Haules” dată de către presă Serviciului Teritorial DNA Ploiești, după un cuvânt folosit de către același Mircea Negulescu.

Partea interesantă este că ipostaza de mai sus în care îl vedem pe Mircea Negulescu pare să confirme ideea exprimată de către jurnalistul Mirel Curea într-un editorial de pe EVZ.ro din februarie 2017: aceea că „Portocală” ar fi un personaj dostoievskian, care își conștientizează faptele.

Iată cum comenta Mirel Curea situația fostei vedete de la DNA Ploiești:

„Zilele trecute a fost dat publicității un set de mesaje private dintre Mircea Negulescu şi omul de afaceri Vlad Constantin. Pentru mine acestea au fost de-a dreptul tulburătoare: «Am devenit o maşină de ucis destine. Aşa am ajuns. Un animal de pradă care se bucură la vederea sângelui. Nu mai am ce să mai fac. Îmi dă cineva încrederea pierdută în oameni?» Când le-am citit, am tresărit, am căscat ochii mari. M-am simțit în plină proză rusă clasică, în plin Dostoievski. Cum adică, ce este asta, mi-am spus, nenorocitul ăsta avea și momente de luciditate, avea o conștiință care îi pâlpâia când și cand? Ar putea fi ăsta un Raskolnicov, personajul din Crimă și pedeapsă, pasibil de revelații în urma cărora Omul din el să învingă Bestia? Este un posibil stareț Zosima, sfântul din Frații Karamazov, ajuns călugăr din ofițer, în urma unei pocăințe generate de așezarea imaginii nemerniciei sale pe fundalul minunăției creației Divine? Ca și în cele două personaje dostoievskiene, în conștiința procurorului Zdreanță poate avea loc o bătălie pe viață și pe moarte între Bine și Rău?”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *