PSnews

Ultima Oră

Imensa trădare pe care Grindeanu i-o pregătește lui Dragnea SURSE

cotidianul.ro

Citiți în rândurile ce urmează despre imensa trădare pe care prim-ministrul Sorin Grindeanu i-ar pregăti-o președintelui PSD, Liviu Dragnea.

Premierul cere Curţii Constituţionale a României (CCR) să respingă ca inadmisibilă excepţia ridicată de Bombonica Dragnea (fosta soţie a liderului PSD) privind lipsa pragului valoric pentru incriminarea infracţiunii de abuz în serviciu. CCR a fixat ca termen de judecată a excepţie de neconstituţionalitate data de 6 iunie 2017, potrivit unor surse judiciare citate de Adevărul.ro. Raportul în acest caz a fost finalizat în mai puţin de două luni. Conform procedurii, mai multe instituţii trebuie să trimită puncte de vedere atunci când sunt discutate excepţii: Guvernul României, Avocatul Poporului, preşedinţii Senatului şi al Camerei Deputaţilor.

Sursele citate menționează că șeful Executivului arată în punctele de vedere trimise de către Guvernul României că excepţia de neconstituţionalitate a articolului privind abuzul în serviciu (art. 297 Cod Penal) este inadmisibilă. În punctul său de vedere legat de dosarul Bombonica, Grindeanu ar fi invocat jurisprudenţa CCR, citând mai multe paragrafe din Decizia 405/2016, în care Curtea Constituțională a analizat infracţiunea de abuz în serviciu.

Problema este că situația riscă să aibă ricoșeu către însuși Liviu Dragnea, având în vedere că șeful PSD este judecat în aceeași speță pentru instigare la abuz în serviciu.

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi