Skip to content
Politică

Imense semne de întrebare legate de USR. Cine stă în spatele lui Nicușor Dan?

psnews.ro

Au apărut imense semne de întrebare legate de Uniunea Salvați România. Cine stă, de fapt, în spatele lui Nicușor Dan, președintele USR?

Într-un articol publicat, miercuri, pe site-ul Inpolitics.ro, jurnalistul Bogdan Tiberiu Iacob (BTI) califică USR drept „partidul-cacealma” și „o structură artificială, de laborator, al cărei traseu a fost dubios încă de la apariție, la pachet cu cel al partidului «mamă», USB (Uniunea Salvați Bucureștiul – n.r.). Concret, BTI amintește cum, în februarie 2015 (la doar două luni după ce Klaus Iohannis depusese jurământul de învestitură), Curtea Constituțională a României (CCR) dădea undă verde la formarea partidelor din numai 3 membri, „descoperind brusc, după 12 ani, în urma unei sesizări a Partidului Piraților (!!), că legea partidelor politice e neconstituțională cînd stabilește un barem de 25.000 de membri fondatori pentru lansarea la apă a unui partid politic”.

În continuare, BTI trece în revistă opacitatea surselor de finanțare ale lui Nicușor Dan, cheltuielile exagerate din campania pentru alegerile locale, congresele-fantomă ale USB și USR, ascensiunea suspectă a partidului bucureștean condus de către Dan (simultan cu împiedicarea, de către instanțe, a afirmării în cazul altor formațiuni locale), lipsa statutului în cazul nou-formatului USR, precum și surprinzătorul caracter național al statutului USB, în ciuda faptului că această „formațiune-mamă” se adresa doar electoratului din București.

Citiți AICI cum dă Nicușor Dan semne că ar fi manevrat prin niște sfori, de ce șanse se bucură USR în vederea alegerilor parlamentare și ce legături ar putea avea partidele matematicianului cu serviciile secrete.

1 comentariu la “Imense semne de întrebare legate de USR. Cine stă în spatele lui Nicușor Dan?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *