Skip to content
Economie

IMM Invest ar putea salva 800.000 locuri de muncă: Peste 7.300 de cereri de finanțare, aprobate în doar două luni

Facebook/Banca Transilvania
" "

Programul IMM INVEST înregistrează un număr de 64.145 întreprinderi mici și mijlocii înrolate în portalul www.imminvest.ro, cu un volum total subscris de peste 84 miliarde lei, din care peste 59 miliarde lei reprezintă solicitări pentru credite de investiții, iar aproximativ 25 miliarde credite pentru capital de lucru.

Finanțarea acestor IMM-uri va contribui la menținerea a circa 800.000 locuri de muncă și probabil vor crea un număr semnificativ de alte noi locuri de muncă.

" "
" "

De la demararea programului, într-o perioadă de două luni, Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri a analizat un număr de 116.090 cereri de de înscriere (care nu reprezintă numărul de IMM-uri, un IMM putând să revină în aplicație cu o nouă cerere de înscriere, dacă documentația nu este completă), iar un număr de 46.969 solicitări de credite garantate în nume și cont stat, au fost transmise către banci.

În acest moment numărul dosarelor de credit aprobate este de 7.360, volumul finanțării garantate fiind de peste 6 miliarde lei. Un număr de 12.121 solicitări au fost respinse de băncile pentru care beneficiarii au exercitat prima opțiune, în continuare aceștia, având dreptul, conform prevederilor programului, să solicite finanțare la alte două bănci.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *