Skip to content
Economie

IMM Invest: Ce pot face antreprenorii care au primit un refuz de la una din băncile partenere

stiri24.ro
" "

În scurt timp de la lansare, programul IMM Invest e în cea de-a treia fază de implementare, care constă în transmiterea în aplicaţie a dosarelor de credit aprobate de bănci, pentru accesarea garanţiei şi a grantului.

În cazul în care IMM-ul aplicant primește refuz de la banca selectată sau dorește să schimbe banca, aceast lucru este posibil prin punerea solicitării în starea „Refuz” de către finanțator în portalul imminvest.ro. Din această stare, IMM-ul poate relua procesul de înscriere pentru a selecta un alt finanțator. În cadrul programului, IMM-ul poate schimba până la maxim trei finanțatori.

" "
" "

Stadiul unei cereri poate fi urmărit prin intermediul portalului IMM Invest de pe pagina principală, accesând secțiunea „Solicitări IMM”și introducând CUI/RUE în rubrica „Caută”. Astfel, clienții pot urmări în timp real starea în care se află solicitarea.

Plafonul maxim de garantare alocat este de 15 miliarde lei, iar beneficiile sunt legate de faptul că statul poate garanta până la 90% din valoarea creditelor pe care le accesați la una din băncile partenere, că nu se plătește dobândă, comision de garantare sau alte costuri de acordare. Costurile finanțării sunt subvenționate în procent de 100% de la bugetul de stat, până la data de 31.12.2020, cu posibilități de prelungire.

IMM INVEST este cel mai amplu program guvernamental dedicat antreprenorilor din România, un program nou și complex prin mecanismul de finanțare – garantare- ajutor de stat, pe care îl pune la dispozitia IMM-urilor. Calibrarea celor trei componente și transpunerea acestora în legislație și în procese de implementare a reprezentat o mare provocare pentru toți cei implicați: Ministerul de Finanțe, FNGCIMM și Finanțatori.

Fără a avea privilegiul unei faze de testare pilot, IMM INVEST a intrat direct în producție, fiind în permanență supus unor probe de stres, cele mai presante fiind timpul scurt avut la dispoziție de la designul de program până la implementarea efectivă și numărul foarte mare de IMM uri cu solicitări urgente de lichiditate necesare pentru a traversa contextul economic și social deosebit de dificil generat de pandemia COVID.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *