Skip to content
Puterea Știrilor Video

IMM Invest, cifre record. Dumitru Nancu (FNGCIMM): Avem un plafon de garantare de 14 miliarde de lei pe 2021 și ne așteptăm la 58.000 de beneficiari

Invitat în studioul ”Puterea Știrilor”, Dumitru Nancu, directorul general al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), a declarat că programul IMM Invest ”va continua cu o linie de credit până în 2026 și cu o linie capital de lucru până în 2023, cu posibilitatea de prelungire încă 3 ani”.

”A fost transpus cadrul temporar prin ordonanța care urmează miercuri (24 februarie – n.r.) și așteptăm legea bugetului de stat, unde există o lege a plafoanelor de garantare. Anul acesta avem pe IMM Invest 14 miliarde de lei, ca număr de beneficiari ne așteptăm undeva la 58.000, iar așa cum am spus, platforma este deschisă. Ne așteptăm să îndeplinim acești indicatori, adică numărul de beneficiari și plafonul să fie consumat pentru că, spre deosebire de anul trecut, când am avut 6 luni, aici avem un an întreg”, a spus Nancu.

" "
" "

Despre valoarea granturilor pentru anul 2020, acesta a declarat că cifrele au depăși 300 de milioane de lei, iar în 2021, IMM Invest plănuiește dublarea bugetului.

„În anul 2020, s-au acordat 350 de milioane de lei, în anul 2021 avem bugetat 625 de milioane de lei, adică dublăm, iar noutatea care apare: aceste sume vor fi bugetate prin planul național de reziliență și redresare economică”, a precizat directorul general al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM).

De asemenea, acesta a anunțat că pașii pentru aplicarea programului vor rămâne aceiași și în 2021.

„Nu schimbăm nimic. Programul este digitalizat 100%, este un program care merge foarte bine. Așa cum v-am spus, încercăm să reușim ca aceste alocații nerambursabile să fie întreaga perioadă de rulare a creditului. Dacă până acum erau de 8 luni până în momentul în care făceai tragerea, acum se duce până în 2026, adică pe întreaga perioada”, a conchis directorul FNGCIMM .

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *