Skip to content
Puterea Știrilor Video

IMM Leasing sau bani de echipamente și utilaje pentru firme. Dumitru Nancu (FNGCIMM): IMM-urile din România sunt cele mai slab capitalizate din UE

psnews.ro

Invitat la ”Puterea Știrilor”, Dumitru Nancu, directorul general al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), a vorbit despre programul IMM Leasing, prin care companiile pot achiziționa echipamente și utilaje.

”Suma pentru care poate aplica un IMM este de maximum 5 milioane de lei, cu garanție nume și cont stat, și două tipuri de garanții pentru firmele care activează în domeniul IT și tehnologia informației,  80% garanția nume și cont stat din 5 milioane maxim, adică 4 milioane este garanția nume și con stat și 60%, adică 3 milioane de lei, pentru celelalte tipuri de întreprinderi mici și mijlocii.  Guvernul a reacționat în urma unor semnale venite din piață.

" "

Întreprinderile mici și mijlocii din România sunt cele mai slab capitalizate din Uniunea Europeană. În momentul acesta, prin IMM Leasing, încercăm să rezolvăm problema de utilare a întreprinderilor mici și mijlocii în sensul că permite să achiziționeze aceste echipamente noi, inclusiv echipamente second hand”, a declarat Dumitru Nancu la ”Puterea Știrilor”.

Directorul FNGCIMM a precizat că ”oamenii nu își pot cumpăra altceva decât utilaje, pentru că sunt niște norme clare”.

”După publicarea normelor se vor face convenții cu băncile sau cu instituțiile financiare care acordă leasing. Este un lucru istoric, în sensul că avansul este zero, nu mai există program de leasing cu avans 0, dobânzile sunt subvenționate 50%  de la bugetul de stat, pe o perioadă de 6 ani. Banca sau insituția financiară este cea care decide asupra acordării leasingul, banca răspunde și urmărește bunul că iși atinge utilitatea, dar, repet, IMM-urile au nevoie de echipamente”, a mai spus Nancu.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *