Dinamo a încheiat aseară la egalitate meciul cu Sepsi, din tapa a 18-a a Superligii, ratând șansa în minutul 9 al prelugirilor de a urca pe primul loc în clasament, după 9 ani. Pe lângă amărăciunea semieșecului, ”alb-roșii” au mai avut un motiv de supărare.
Cu doar câteva ora înainte de Ziua Națională, Dinamo a cerut ca imnul României să fie interpretat la de o violonistă. Însă, la ședința tehnică a meciului, organizatorii au interzis acest moment. Gazdele au dezvăluit că, fiind vorba despre un meci cu Sepsi OSK, echipă susținută de guvernul de la Budapesta și reprezentantă a unei regiuni locuite în majoritate de români de etnie maghiară, li s-a transmis că această acțiune poate fi considerată incitare.
Confruntările dintre Dinamo și Sepsi au fost mai tot timpul în ultimii ani prilej de răfuială între fanii ”câinilor” și cei din Sf. Gheorghe.
Dacă oficial nu s-a putut, în schimb, galeria lui Dinamo a cântat Imnul Național al României. Apoi, suporterii au continuat cu ”Treceți, batalioane române, Carpații!”, iar pe parcursul meciului au strigat î dese rânduri „România, România”. Pe de altă parte, tot pentru a nu inflama spiritele, clubul Dinamo nu le-a permis fanilor lui Sepsi să afișeze un banner inscripționat Szekely Legio (Legiunea Ținutului Secuiesc), numele celei mai importante grupări a suporterilor din Sf. Gheorghe.
Ce spune legea
Potrivit Legii nr. 75/1994 privind arborarea drapelului României, intonarea imnului național și folosirea sigiliilor cu stema României de către autoritățile și instituțiile publice, imnul se intonează în următoarele situații:
– la festivitățile și ceremoniile oficiale naționale, cu ocazia Zilei imnului național, precum și la ceremoniile oficiale cu caracter internațional;
– la deschiderea și închiderea emisiunilor stațiilor Radio România și Televiziunea Română, în interpretare vocală;
– cu prilejul vizitelor întreprinse în România de șefi de stat și de guvern;
– în cadrul ceremoniilor militare, conform regulamentelor militare;
– pe stadioane și alte baze sportive, cu ocazia desfășurării competițiilor sportive oficiale internaționale în care este reprezentată România;
– pe stadioane și alte baze sportive, cu ocazia desfășurării competițiilor sportive oficiale de nivel național doar la finala unei competiții sau, după caz, la turneul final, pentru toate categoriile de vârstă;
– la deschiderea fiecărei sesiuni a Camerelor Parlamentului; la începutul programului zilnic în școlile primare și gimnaziale.
Citește mai mult AICI
Autor
Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News