Skip to content
Politică

„Împăratul” Mihail Vlasov, mesaj inedit pentru judecători

Fostul preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), Mihail Vlasov, a rugat-o pe judecătoarea Curții de Apel București să îl achite în dosarul în care este acuzat de trafic de influență deoarece este nevinovat, informează B1.

În același timp, Mihail Vlasov i-a spus magistratului că, dacă îl va condamna, va trăi cu conștiința încărcată, informează Mediafax.

„Nu am săvârşit această faptă. Membrii instanţelor de arbitraj nu pot fi subiecţi pasivi ai infracţiunii de trafic de influenţă. (…) Vă cer să mă achitaţi. Sigur, puteţi să mă condamnaţi, dar veţi trăi toată viaţa cu conştiinţa încărcată. Şi eu am fost judecător, a fost prima mea dragoste, şi am trăit fără să am conştiinţa încărcată, pentru că nu am condamnat un om nevinovat, deşi mi s-a cerut asta. Am plătit pentru acea decizie cu doi ani de închisoare, dar ulterior s-a dovedit că acea faptă nici măcar nu exista”, a spus Vlasov, în pledoaria finală susţinută în faţa instanţei.

Ultimul termen în acest proces a avut loc miercuri, judecătoarea Corina Cornelia Dăescu stabilind pronunţarea în acest caz pentru 25 februarie.

Mihail Vlasov a recunoscut faptele de care este acuzat de procurori şi a solicitat instanţei să fie judecat în procedură simplificată, astfel încât să-i fie redusă pedeapsa, însă Curtea de Apel Bucureşti a decis, în 21 octombrie 2014, să-i respingă cererea.

Mihail Vlasov este judecat sub control judiciar din 30 august 2014, după ce, din 24 aprilie 2014 a fost arestat la domiciliu, în dosarul în care este acuzat că a luat mită 200.000 de euro de la omul de afaceri Gheza Iosif Petroczki. Anterior, din 19 martie 2014 până în 24 aprilie 2014, Vlasov a fost arestat preventiv.

În iulie 2014, Vlasov declara că procurorii spun „numai imbelicităţi” în dosarul în care îl acuză de trafic de influenţă, el adăugând că în rechizitoriu s-au spus „numai minciuni” şi că Parchetul nu are legătură cu justiţia.

Fostul preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României susţinea că în dosarul său nu s-a realizat niciodată un flagrant, iar în rechizitoriu procurorii au spus „numai minciuni”, care se vor putea proba la un moment dat.

În 9 aprilie 2014, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie l-au trimis în judecată pe Mihail Vlasov, suspendat la acel moment din funcţia de preşedinte al CCIR, pentru trafic de influenţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *