Skip to content
Politică

Împărțirea pe funcții. Peste 150 de posturi vor fi date celor care îl sprijină pe Cioloș

Cu un nou premier desemnat, Dacian Ciolos, începe marea impărțire de functii pentru susținătorii politici ai noului guvern.

Partidele politice au inceput deja batalia pe buget. Romania va avea politicieni, dar in esalonul 2. Guvernul lui Dacion Cioloș are nevoie să treacă de votul parlamentarilor pentru a-și intra în drepturi. PNL, UDMR si minoritatile UNPR sunt dispusi sa voteze guvernul lui Ciolos pentru a-l investi. Acestia vor la schimb functii, de secretar de stat si subsecretari de stat, functiii in teritoriile din tara, posturi care se negociază politic. Este vorba peste 150 de posturi care vor fi impartite celor care il sprijina pe Cioloș, funcții în ministere, autorități si alte istitutii importante ale statului (Ministerul Educatiei, Sanatatii-5 posturi, Energiei-5 posturi. Ministerul pentru Societatea Informationala-3, Ministerul Economiei-5, Autoritatea Nationala pentru Turism,  Garda de Mediu, OSIM,  ANPC, CNAS etc.) Informatiile au fost dezvăluite în emisiunea de marti seară de la România TV, moderată de jurnalistul Victor Ciutacu.

Prezent în emisiunea de la România TV, sindicalistul Vasile Marica, preşedintele SedLex (Alianța Natională a Sindicatelor Bugetarilor) a explicat faptul că acest număr al secretarilor de stat ar trebui micșorat la un număr de maxim 2 per minister, și că președintele Klaus Iohannis trebuie să îl spijine pe noul premier Cioloș:

„Ca sa lucrezi eficient trebuie sa micsorezi numarul de secretari de stat, ministrii sunt prea multi, decizia trebuie comprimata, restul sa fie apolitici si sa puna in aplicare politicile. Eu asta as face daca as fi premier. Restul, 2, 3 secretari generali, toate celelalte ar trebui sa fie oameni care sa fie schimbati care sa isi asume. Daca nu, domnului presedinte ii vor cade in spate toate gafele pe care le va face acest guvern. Daca dansul nu il ajuta pe omul asta (Dacian Ciolos-n.r.) sa faca lucrurile astea simple pentru inceput ca sa faca guvernul asta sa miste…inseamna ca a pierdut lucrurile de sub control.”, a explicat sindicalistul Vasile Marica, preşedintele SedLex (Alianța Natională a Sindicatelor Bugetarilor)

„Nu e vorba de reforma aici, e vorba daca vor sa administreze Romania.”, a mai adaugat Marica.

 

1 comentariu la “Împărțirea pe funcții. Peste 150 de posturi vor fi date celor care îl sprijină pe Cioloș

  1. Marica, ai uitatsa dai un exemplu cu familia. Cel mai penibil si spagar sindicalist….Sa ii amintesc cum negocianumirile si spagile cu Craciun? Se bazeaza Marica pe faptul ca mortiinu vorbesc? Amicitia lui cu regina Blejnar este cunoscuta si recunoscuta chiar de marica…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *