Skip to content
Politică

Imperiul Securității din spatele useristului Cătălin Drulă

Facebook

Cătălin Drulă, deputat de Timiș și vicepreședinte USR, este fiul lui Gheorghe Drulă. Începând din 1995, acesta este numărul doi în firma Felix Telekom, secondându-1 pe Traian Mihu. Până în 2015, Traian Mihu era director general, iar Gheorghe Drulă director adjunct, după 2015 Traian Mihu este administrator, iar Gheorghe Drulă consilierul administratorului.

În 2015, Drulă junior a fost numit consilier personal al prim-ministrului Dacian Cioloș pe teme de infrastructură. A fost coordonatorul campaniilor electorale la alegerile europarlamentare din 2019 și la alegerile prezidențiale din 2019 din partea Uniunii Salvați România.În Camera Deputaților, Cătălin Drulă a fost ales președinte al Comisiei pentru Tehnologia Informației și Comunicațiilor și membru al Comisiei pentru Transporturi și Infrastructură, scrie flux24.ro.

Firma Felix Telekom controlată de generalul SIE în rezervă Teodor Ilieş a fost înfiinţată în 1 aprilie 1992. Printre membrii fondatori s-a numărat Bancorex — 20%, Felix Computers — 20%, Teleconstrucţia SA — 20%, Telrad Telecommunication & Electronic Industries din Israel — 20% şi Terra SA — 20%. Ultima dintre firme este întreprinderea prin intermediul căreia Securitatea făcea tranzacţiile cu armament, spune Digi. (…) În timpul lui Ceauşescu, Ilieş a fost unul dintre ofiţerii CIE implicaţi în operaţiunile AVS (aport valutar special).

Una dintre acoperirile lui Ilieş a fost aceea de diplomat în Elveţia. Acum generalul Ilieş face şi consultanţă pentru firmele de armament. Managerul companiei Felix Telekom se numeşte Traian Mihu. Până la Revoluţie a fost directorul tehnic al ICE Felix — întreprindere de comerţ exterior, care producea calculatoare. Acesta apare şi el în nişte combinaţii foarte interesante legate de firmele acoperite ale Securităţii din Elveţia. (…) Cofondator al Felix Telekom este şi Gheorghe Florin Caspruf (prin Terra SA). Acesta a deţinut compania SC Forte Company SRL care apare în dosarul Microsoft. În aceasta firmă acţionar apărea la acea vreme şi administratorul de azi al firmei lui Ilieş, Traian Mihu”, dezvăluia Flux 24.

Firma Felix Telekom este abonată la contracte cu statul.„Doar luna trecută, Felix Telekom SRL, firma patronată de generalul în rezervă Teodor Ilieş, a primit fără licitaţie un contract de 3,7 milioane de lei pentru mentenanţa reţelei naţionale de educaţie. Fostul general SIE a venit cu o ofertă de preţ de cinci ori mai mică decât valoarea estimată de autoritatea contractantă. Firma acestuia a primit în ultimii ani peste 200 de contracte cu statul, în valoare totală de peste 60 de milioane de euro” – transmitea recent Antena 3.

ACOPERIT ÎN ELVEŢIA

Nume conspirativ: „Claudiu Averescu“
Nume real: Teodor Ileş

În timpul lui Ceauşescu, Ileş a fost unul dintre ofiţerii CIE implicaţi în operaţiunile AVS (Aport Valutar Special). Una dintre acoperirile lui Ileş a fost aceea de diplomat în Elveţia.

Acum Generalul Ileş face şi consultanţă pentru dealerii de armament. Managerul companiei Felix Telecom se numeşte Traian Mihu. Până la Revoluţie a fost directorul tehnic al ICE Felix – întreprindere de comerţ exterior, care producea calculatoare. Acesta apare şi el în nişte combinaţii foarte interesante legate de firmele acoperite ale Securităţii din Elveţia.

VĂRUL PRIMAR, AGENT DIE LA NEW YORK

Vărul lui Ilieş este fostul ofiţer DIE, Gheorghe Horotan, colonel în rezervă, nume conspirativ Horaţiu în vremea când activa la New York.Horotan spiona sub acoperirea Direcţiei Econimice din MAE la ONU. În vara anului 1973, Ileş era ofiţer la divizia V1, spionând la Geneva. După 1990, soţia lui Horotan, Augusta,a lucrat la Bancorex, care a devenit acţionar la Felix Telecom.

COFONDATOR AL FELIX TELECOM, PARTE DIN DOSARUL MICROSOFT

Cofondator al Felix Telecom este şi Gheorghe Florin Caspruf (prin TERRA SA). Acesta a deţinut compania SC Forte Company SRL care apare în dosarul Microsoft. În această firmă acţionar apărea la aceea vreme şi administratorul de azi al firmei lui Ilieş, Traian Mihu. Gheorghe Florin Caspruf e menționat ca acţionar la Compania elvețiană TRAWE SA, cu Sediul la Geneva. Compania TRAWE SA a fost înființată în 28.12.1976, fiind unul dintre vehiculele de comerţ exterior ale lui Ceauşescu. Trawe e pomenită în raportul din 1990 al experţilor canadieni despre Averea Diavolului. Din Trawe a făcut parte şi Jenel Matei, nepotul lui Marin Ceaușescu, fratele dictatorului Nicolae Ceaușescu.

Citeşte continuarea AICI.

1 comentariu la “Imperiul Securității din spatele useristului Cătălin Drulă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *