Skip to content
Politică

Important analist politic, despre incapacitatea dreptei de a se unifica pragmatic în jurul unui candidat

Important analist politic vorbește despre incapacitatea dreptei de a se unifica pragmatic în jurul unui candidat, ceea ce duce la pierderea șanselor de a câștiga alegerile.

Emil Hurezeanu transmite însă că această greșeală a gânditorilor de dreapta este mai puțin gravă decât cea stângii, care alege să resusciteze motive de diviziune etnică sau confesională, notează digi24.ro.

„Observați, bunăoară, lipsa de pragmatism a dreptei, care probabil a avut mai multe și mai repede ideile occidentale. În 1990 au concurat doi oameni de dreapta, veniți din aceeași lume, reprezentând aceleași valori, împotriva unui om de stânga. Și-au împărțit șansele și și le-au compromis, a câștigat al treilea”, a exemplificat Emil Hurezeanu referindu-se la candidaturile lui Ion Rațiu și Emil Câmpeanu versus candidatura lui Ion Iliescu.

„Se întâmplă asta tot timpul, lipsa asta de pragmatism și de construcție instituțională înaintea alegerilor. Dincolo de valorile absolute ale filosofului, care poate să vadă în Monica Macovei o întruchipare a dreptății, trebuie să te gândești: care sunt șansele reale ale unui candidat de dreapta? E cazul ca dl Băsescu, un om cu gândire strategică, după zece ani de experiențe majore în domeniul strategic, să mizeze totul și să arunce toate cărțile, creând chiar mici seisme în sistemul instituțional românesc, numai pentru că a făcut o pasiune pentru șansele – minore oricum pentru orice sociolog și student în anul I la Științe politice – ale dnei Udrea? Era normal asta? Nu era mai normal ca dl Băsescu să lase o posteritate de dreapta consolidată, care să-și aleagă, eventual, un candidat mai bun decât Iohannis?”, s-a întrebat Emil Hurezeanu.

„Dau exemple de atitudine împărțită și nerealistă și nepragmatică în sânul ambelor tabere. Mi se par greșelile de dezorientare pragmatic-strategic ale dreptei mai puțin vinovate decât reabilitarea unor motive de divizare de natură etnică, de natură confesională, în momente de maximă sensibilitate ca o campanie electorală. Rezultatul e același: nu iese bine pentru toți și pentru țara lor”, a mai transmis Hurezeanu. 

2 comentarii la “Important analist politic, despre incapacitatea dreptei de a se unifica pragmatic în jurul unui candidat

  1. dl. hurezeanu nici macar nu a inteles,sau se face ca nu intelege,ca alianta cu vadim este doar electorala,nu intra in coalitie la guvernare,dar facand pe naivul a mai impuns un pic pe ponta.magarie sau prostie?

  2. Discretia si eleganta–cheia–LUCRULUI BINE FACUT–Starea de nervozitate si iesirile tot mai dese , arata o oarecare tulburare in anumite cercuri . O fi romanii saraci–dar nu sunt prosti–HUREZENE . Saracul BLEJNAR .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *