Skip to content
Politică

Important lider al PNL, clarificări despre situaţia lui Chiliman: va fi suspendat sau nu?

Un important lider al PNL face clarificări despre situaţia lui Chiliman: va fi suspendat sau nu din partid, în contextul dosarului penal pe care i l-a făcut DNA?

Copreședintele PNL Alina Gorghiu a anunțat, vineri, la Sibiu, că, dacă Andrei Chiliman va fi arestat, el va fi suspendat din funcție, conform statutului formaţiunii, scrie Agerpres.

„Nu e o fericire să vorbesc în general, despre cazuri de suspiciuni de cazuri de corupție. (…) Beneficiază de aceeași prezumție de nevinovăție, dar statutul nostru este foarte clar, în condițiile în care un membru din conducerea Partidului Național Liberal este reținut sau în stare de arest, și înțeleg că astăzi (vineri – n.r.) va merge la Înalta Curte de Casație și Justiție primarul sectorului 1, pentru a se solicita un mandat de arestare, dacă nu mă înșel, pe 29 de zile. Atunci va fi suspendat din funcție. Statutul este același pentru toată lumea și mă bucur că am luat această decizie. (…) Se va aplica dispoziția statutară”, a explicat Gorghiu, într-o conferință de presă.

Întrebată dacă Andrei Chiliman a depus la partid vreo cerere de autosuspendare, Alina Gorghiu a răspuns că nu știe, dar că nu exclude o asemenea variantă.

„Nu știu să vă spun. Sunt convinsă că se va gândi dacă va dori să facă acest lucru în viitorul imediat apropiat. Evenimentele s-au succedat destul de repede. (…) Nu exclud o asemenea variantă”, a punctat co-preşedintele PNL.

Ea a recunoscut că situația lui Andrei Chiliman afectează imaginea liberalilor.

„Regret că asistăm la genul acesta de cazuri care din păcate afectează imaginea Partidului Național Liberal și sper să fie din ce în ce mai puține”, a spus Alina Gorghiu, adăugând că liberalii „nu se opun justiției”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *