Skip to content
Politică

Important lider PNL, ipoteze uluitoare: şi-a înscenat Ponta accidentul? Vor colabora liberalii cu UNPR?

Un important lider PNL face ipoteze uluitoare: şi-a înscenat premierului Victor Ponta accidentul? Vor colabora liberalii cu UNPR, în timpul interimatului asigurat de Gabriel Oprea la Palatul Victoria?

Întrebat de jurnalistul Silviu Mănăstire, duminică, la B1 TV, în emisiunea „Dosar de politician”, dacă prim-ministrul ar fi putut să-şi însceneze accidentul de la baschet, ca să scape de problemele cu DNA, Marian Petrache (secretar general al PNL) a răspuns: ”Doamne, fereşte! Nu vreau să mă duc atât de departe. Îi doresc multă sănătate”.

Totuşi, a apreciat Petrache, după acuzaţiile „grave” ale coaliţiei de guvernare privind o posibilă încercare de lovitură de stat (prin punerea sub urmărire penală a lui Ponta de către DNA), „după asemenea cuvinte grave, să urmeze un concediu medical mi se pare că e prea mult”.

„Atunci când funcţionarii publici simt că vor fi schimbaţi, intră în concediu medical. După un anunţ aşa de grav, într-un stat membru UE şi NATO, să anunţi că e lovitură de stat, aşteptam să se întâmple ceva. (…) Ca un director de deconcentrat, tragem de timp, poate se va întâmpla ceva favorabil. (…) Vorbim de România, despre o ţară şi oamenii din ea. Trebuie să apară o misiune FMI, sunt lucruri foarte serioase. Câtă credibilitate poate să mai aibă această ţară, în condiţiile în care se vorbeşte de lucruri atât de grele, de grave, peste care trecem cu un concediu medical?” a comentat liberalul.

Chestionat dacă PNL îl va recunoaşte pe Gabriel Oprea ca prim-ministru interimar, Marian Petrache a replicat: „Într-o situaţie normală (în care prim-ministrul nu ar fi cercetat de DNA), într-o situaţie în care un om are o problemă de sănătate, ar fi fost un gest firesc”.

Totuşi, a spus liderul PNL, UNPR, ca „partid care vrea să se identifice cu interesul naţional”, precum şi preşedintele acestei formaţiuni „au o problemă deosebit de mare”, din cauză că „acest Guvern nu mai este credibil şi trebuie schimbat”.

„Un gest firesc ar fi ca UNPR să nu mai susţină Guvernul, ci să se formeze o nouă majoritate. E un gest firesc”, a subliniat Petrache.

Întrebat dacă doreşte UNPR alături de PNL, într-o nouă majoritate parlamentară, secretarul general al PNL a răspuns: „Nu pot să cer eu asta, dar, în mod normal, asta trebuie să se întâmple”.

„Principala condiţie ca să poată face ceva un politician şi un Guvern este să aibă credibilitate. Victor Ponta nu mai are credibilitate şi nici Guvernul. (…) UNPR şi preşedintele partidului sunt într-o situaţie delicată. Să coabiteze într-un guvern care nu mai are credibilitate nu cred că îi aduce puncte. Dacă majoritatea se păstrează aşa cum este acum, vom ajunge la termen cu mandatul parlamentarilor. (…) E nevoie de un nou Parlament, unul mai mic”, a arătat Marian Petrache.

Întrebat dacă Gabriel Oprea mai are credibilitate, el a răspuns: „Până în acest moment, da, dar eu vorbesc de premierul ales”.

Chestionat ce vor face liberalii în următoarele 28 de zile, cât durează recuperarea lui Victor Ponta, Marian Petrache a replicat: „Intrăm în vacanţă parlamentară într-un timp foarte scurt. La toamnă, vom încerca o nouă moţiune, pentru că aşa este firesc. Mai mult decât atât n-am putea face”.

Solicitat să fie mai clar în legătură cu viitoarea colaborare dintre PNL şi UNPR în următoarele 28 de zile, Marian Petrache a declarat: „Mi se pare că, pe teme importante care afectează societatea românească, este obligatoriu să participi la discuţie. Nu contează altceva mai mult decât binele societăţii. Spunea preşedintele că va lucra constituţional cu prim-ministrul, indiferent cine va fi el, tocmai pentru că sunt amândoi aleşi să facă bine acestei ţări. Vom avea de a face cu un Guvern într-un picior, care va putea să guverneze mai puţin eficient decât o făcea înainte. (…) După 45 de zile de inactivitate a premierului, este nevoie de o nouă nominalizare şi de o nouă majoritate”.

1 comentariu la “Important lider PNL, ipoteze uluitoare: şi-a înscenat Ponta accidentul? Vor colabora liberalii cu UNPR?

  1. Cine stabileste daca guvernul actual are sau nu credibilitate? Vechiul, noul PDL? Cei care doresc cu ardoare sa vina la putere sa faca ce au mai facut pentru ca le sufla vantul prin buzunare?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *