Skip to content
Politică

Important om de afaceri acuzat într-un dosar care implică un prejudiciu de peste 7 milioane de euro

Important om de afaceri audiat într-un dosar care implică un prejudiciu care se ridică la peste 7 milioane de euro.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Timişoara l-au pus sub acuzare pe fostul preşedinte al echipei de fotbal Poli Timişoara, Gheorghe Chivorchian.

Chivorchian este cercetat în dosarul finanţării ilegale a echipei de fotbal Poli Timişoara pentru complicitate la abuz în serviciu, informează antena3.ro.

O să mai venim şi o să mai răspundem la întrebările procurorul. În opinia mea, atît timp cît consiliul judeţean a aprobat mi s-a părut legală finanțarea echipei. Era un contract care stipula clauze foarte clare în privința premierii performanțelor sportive„, a spus Chivorchian la ieşirea de la DNA.

Potrivit unui raport al Curţii de Conturi, finanţarea echipei de fotbal de la bugetul CJ Timiş a creat un prejudiciu de peste şapte milioane de euro.

De asemenea, fostul preşedinte al CJ Timiş, Constantin Ostaficiuc şi secretarul instituţiei, Petrişor Nedăştean, au fost puşi sub acuzare pentru abuz în serviciu. Acestora li s-a pus sechestru pe avere.

Finanţarea echipei de fotbal a fost un subiect aprins în Timişoara, atât Primăria Timişoara cât şi CJ Timiş acordând sume foarte mari de bani echipei deţinute de Marian Iancu. A venit un control al Curţii de Conturi şi s-au descoperit mai multe nereguli în legătură cu finanţarea. A fost demarată o anchetă penală. Dosarul mare a fost rupt în două bucăţi. Se investighează ce s-a întâmplat la CJ Timiş şi urmează să se decidă ce s-a întâmplat şi la Primărie, unde prejudiciul este mult mai mare, se vorbeşte de suma 30 de milioane de lei, cu care a fost finanţată echipa de fotbal, informează antena3.ro.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *