Skip to content
Politică

Important primar PSD a primit o lovitură grea din partea instanței: 5 ani de închisoare cu executare

Important primar social democrat a primit marți o lovitură grea din partea instanței și anume cinci ani de închisoare cu executare. De precizat că sentința nu este una definitivă.

Este vorba despre  primarul municipiului Buzău, Constantin Boșcodeală, a fost condamnat, marți, de magistrații Judecătoriei Brașov la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul „Gloria”.

Instanța l-a condamnat pentru două infracțiuni de abuz în serviciu și l-a achitat pentru cea de-a treia infracțiune pentru care a fost trimis în judecată de DNA. Sentința nu este însă definitivă și poate fi atacată la Curtea de Apel, noteaza Agerpres.ro

Primarul Boșcodeală a declarat, la scurt timp după aflarea deciziei, pentru sursa citată mai sus, că „sentința este nedreaptă” și că va face apel la Curtea de Apel Brașov.

Primarul municipiului Buzău, Constantin Boșcodeală, a fost trimis în judecată de procurorii DNA sub acuzația de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată. În rechizitoriu se preciza că, în perioada 2002-2008, edilul ar fi acordat ilegal societății care deținea echipa de fotbal Gloria Buzău cinci milioane de lei, din bugetul local, și că a asigurat folosința gratuită a complexului sportiv, încălcând prevederile legislației în vigoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *