Skip to content
Politică

Importantă Primărie, „călcată” de DNA

Se pare că  procurorii Direcției Naționale Anticorupție au efectuat, marți, verificări la o importantă Primărie, într-un dosar privind aplicarea unui proiect derulat cu fonduri europene.

Mai exact, viceprimarul municipiului Iași Mihai Chirica a declarat, miercuri, într-o conferință de presă, că marți, la sediul Primăriei, au fost procurorii anticorupție, care au solicitat documente privind Sistemul Managementului Integrat al Traficului, un proiect derulat cu fonduri europene, potrivit agerpres.ro.

„Au cerut doar date. Au stat la camera 23 și au cerut doar date, contracte privind achiziția publică. Toată echipa de management a pus la dispoziția anchetatorilor ce le-a fost solicitat”, a spus viceprimarul.

Conform acestuia, procurorii anticorupție au xerocopiat documentele. Ancheta procurorilor anticorupție, susține acesta, nu pune în pericol finalizarea proiectului european.

„Proiectul nu e pus în pericol. Probabil cauzele sunt altele. Proiectul e în fază de finalizare. În toamnă trebuie dat în funcțiune. Orice document solicitat este pus la dispoziția anchetatorilor. Așa e normal să se întâmple”, a mai explicat Mihai Chirica.

Proiectul „Sistem de management de trafic în municipiul Iași” a fost inițiat ca urmare a necesității îmbunătățirii condițiilor de circulație în polul de creștere Iași și se încadrează în categoria de proiecte care pot fi finanțate prin Programul Operațional Regional (POR) 2007-2013 Axa prioritară 1 — „Sprijinirea dezvoltării durabile a orașelor — poli urbani de creștere”. Prin realizarea acestuia, municipalitatea dorește să fluidizeze traficul rutier și pietonal, precum și să reducă numărul de accidente și ambuteiaje, dar și să scadă poluarea datorată staționării prelungite a vehiculelor la traversarea intersecțiilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *