Skip to content
Politică

Importurile de gaz din Rusia către Români, în CONTINUĂ scădere

" "

Livrările de gaze rusești în România sunt luni cu 9,2% mai mici decât cele normale, deși, inițial, Gazprom anunțase o reducere de 10,6% pentru această zi, au declarat, pentru AGERPRES, reprezentanții Departamentului pentru Energie, scrie Agerpres

Duminică, importurile au fost mai mici tot cu 9,2 procente.

" "

Totodată, livrările de gaze din Rusia au fost reduse vineri cu 13,6% față de situația normală, după ce Gazprom a anunțat pentru această zi o reducere și mai mare, de 30,7%.

Pentru ziua de astăzi (vineri — n. r.), scăderea inițială anunțată de dispeceratul Gazprom din Sofia era de 30,7%, dar au revenit ulterior și au anunțat o scădere de 13,6% în raport cu nominalizările făcute de Transgaz, pe baza solicitărilor beneficiarilor din România. Concret, importul actual de la Gazprom este sub 0,14 milioane de metri cubi pe zi și, pentru ușurința comparației, importul actual este similar consumului actual total al unui oraș ca Botoșani sau Satu Mare sau consumului actual al CET Timișoara„, au spus oficialii Departamentului.

Consumul actual total al României este de 25,5 milioane de metri cubi pe zi, în timp ce producția internă de gaze naturale este de 31 de milioane de metri cubi pe zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *