Skip to content
Opinii & Analize

Impostura candidaților USRPLUS: studii false în CV-uri, absolvenți de liceu și povești patetice

Mulți candidați USRPLUS au declarat în propriile CV-uri studii pe care nu le-au terminat sau specializări pe care nu le-au obținut niciodată. Tentativa lor a fost doar aceea de a se considera mai deștepți decât candidații de la alte partide, dar unii pluseriști sunt doar absolvenți de liceu care acum vor să intre în Senat. Pe piața muncii, în mediul privat acolo unde îi place USRPLUS-ului, o persoană care a terminat doar liceul poate să se angajeze doar la casa unui supermarket, deși mulți absolvenți de facultate ajung vânzători în supermarket.

USRPLUS a încercat să-și înșele electoratul cu studii care nu au existat sau care nu au fost finalizate niciodată. În județul Timiș, partidul îl propune pe Raoul Trifan la Senat, un candidat care a terminat doar 12 clase la liceu și apoi n-a mai studiat. S-a angajat în domeniul IT, după cum precizează, ceea ce a înseamnă că a câștigat suficienți bani. Trifan spune că job-urile sale au fost mult prea solicitante, dar sunt atâția studenți care dimineața se duc la cursuri la facultate, iar seara sunt barmani sau curieri de pizza.

Mai este și cazul lui Allen Coliban, noul primar al Brașovului, care și-a câștigat mandatul prin impostură. Acesta și-a mințit electoratul că ar fi absolvent de Politehnica, însă niciodată nu și-a finalizat cursurile, ba chiar a fost exmatriculat. Când a fost prins cu minciuna, Allen Coliban a povestit despre viața sa personală pentru a-și ascunde înșelătoria. Coliban s-a ascuns în spatele unei povești de viață pentru a nu mai da explicații, dar asta nu schimbă faptul că a mințit în CV.

Vlad Voiculescu s-a tot lăudat de atâtea ori cu studiile sale la Viena încât deja acest subiect plictisește pe toată lumea. În 2016, când a ajuns ministru al Sănătății, în CV-ul său nu erau trecuți anii de studii la Viena, ci doar faptul că studiase în capitala Austriei. Între timp, s-a descoperit că a avut nevoie de circa 9 ani pentru a termina facultatea. S-a angajat la anumite bănci din Austria având doar liceul. Ar trebui văzut și CV-ul pe care l-a depus în momentul angajării. Dacă în CV-ul depus la angajare a scris că a studiat universitatea din Viena, atunci Vlad Voiculescu și-a mințit angajatorii austrieci, deoarece el nu avea studii superioare. Dar și Vlad Voiculescu a inventat o poveste de viață despre cât de greu i-a fost lui să plece dintr-un sat tocmai în Austria, unde de fapt avea o mătușă.

Se observă deja un tipar: de fiecare dată când pluseriștii sunt prinși cu impostura, lansează o poveste patetică prin care încearcă să-și justifice impostura. Mesajul publicat de Vlad Voiculescu pe Facebook este o întreagă manipulare, scrisă după manual.

Încă de la începutul mesajului, Vlad Voiculescu distrage atenția de la impostura sa spre scandalurile de plagiat. Nimeni dintre cei care au dezvăluit că Voiculescu nu și-a terminat la termen studiile în Viena n-a fost vreodată acuzat de plagiat. Pentru pluseriști presa nu mai este bună atunci când spune adevărul despre ei.

Apoi intră într-o poveste plină de detalii pentru a-l „încărca” pe cititor, astfel încât să nu mai poată să facă distincția între ceea ce i se prezintă și ceea ce este în realitate. Abundența de detalii e o tentativă de a face o poveste credibilă, mai ales atunci când ai ceva de ascuns, și de asemenea, o tentativă de manipulare. Vlad Voiculescu ne spune că vine dintr-o familie modestă, dar în același timp nu spune și cum a reușit să se întrețină în Viena, pentru că abia la 22 de ani a avut „primul job serios”. Apoi evident că pluseristul începe să povestească iarăși despre copiii bolnavi de cancer doar pentru a descuraja atacurile la adresa sa.

De la „o Românie fără hoție”, USRPLUS ar trebui să treacă la „o Românie fără impostori”. Pentru că de data aceasta, impostorii sunt și în USRPLUS. Și sunt din ce în ce mai mulți.

1 comentariu la “Impostura candidaților USRPLUS: studii false în CV-uri, absolvenți de liceu și povești patetice

  1. usr istii ca s cu plus ca s cu dracu sunt tot un rahat mare ca si astia ai lui Sika mandolinaMincinosi ,ipocriti ,rai ,obraznici,si prosti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *