Skip to content
Politică

Impresia liberalilor despre protestul ”șîeu”: Îndemnul lui Robert Sighiartău pentru români

ziare.com

Deputatul PNL Robert Sighiartău a declarat, sâmbătă, pentru PSNews.ro.că protestul ”șîeu”, demarat de suceveanul Ștefan Mandachi  este unul care ar trebui să-i determine pe oameni să se implice mai mult demersuri civice.

De altfel, liberalul a reamintit o afirmație a secretarului general Lopez, din Spania, în cadrul summit-ului PPE, conform căruia, spaniolii protestează pentru că sunt prea multe autostrăzi  în țara lor, fapt care este în antiteză cu situația din România.

”Este un demers extraordinar și m-aș bucura în continuare să văd cât mai multă lume că se implică în demersuri civice pentru susținerea unor proiecte, iar într-adevăr, cum a spus și secretarul general, Lopez din Spania, la ei oamenii protestează pentru că sunt prea multe autostrăzi și poluează prea mult, la noi se protestează pentru că nu avem autostrăzi. Este trist că după 30 de ani trebuie să protestăm ca să avem câțiva kilometri de autostradă. Cel mai bun lucru pe care-l putem face noi în calitate de cetățeni este să ne implicăm să mergem la vot ca să schimbăm actualul Guvern, pentru că altfel, dacă numai protestăm și nu facem altceva decât să mergem la vot în număr foarte mare, atunci iarăși ne vom trezi cu tot felul de accidente istorice care vor aduce  rău României”, a afirmat Robert Sighiartău în cadrul summit-ului liderilor locali și regionali ai PPE.

Reamintim că vineri a avut  loc un protest iniţiat de omul de afaceri sucevean Ştefan Mandachi, care a construit primul şi singurul metru de autostradă din Moldova. Zeci de mii de oameni au oprit lucrul, vineri, la ora 15.00, pentru 15 minute.

Ştefan Mandachi a anunţat, în 4 martie, că a finalizat lucrările la primul şi singurul metru de autostradă din Moldova şi în 15 martie îl inaugurează, lansând şi o provocare ca în semn de solidaritate şi alţi oameni de afaceri să oprească activitatea la acea oră.

Printre cei care au răspuns provocării se numără Viorel Cataramă, JYSK România, două companii de IT din Cluj-Napoca, 35 de primari din judeţul Braşov, precum şi alţi edili din ţară care au anunţat că îşi vor întrerupe activitatea timp de 15 minute, la acea oră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *