Skip to content
Politică

Imunitatea lui Băsescu, din nou pe masa judecătorilor

CCR a stabilit când va discuta despre excepția de neconstituționalitate în cazul imunității președintelui Traian Băsescu, invocată de senatoarea PSD, Gabriela Firea, informează dcnews.ro.

Aceeași sursă informează că excepția de neconstituționalitate, ridicată de Gabriela Firea, va ajunge pe masa CCR, pentru a fi luată în discuție, în 13 noiembrie, cu trei zile înainte de cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale 2014.

Senatoarea PSD Gabriela Firea a ridicat o excepție de neconstituționalitate cu privire la imunitatea președintelui Traian Băsescu.

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis, în 20 iunie, să trimită la Curtea Constituțională sesizarea ridicată. Concret, prin avocatul său, Lucian Bolcaș, Gabriela Firea a contestat decizia Parchetului General de suspendare a anchetării președintelui Traian Băsescu pentru săvârșirea infracțiunii de șantaj, pe motiv de imunitate.

6 comentarii la “Imunitatea lui Băsescu, din nou pe masa judecătorilor

  1. Nu cunosc motivarea exceptiei,dar ea ar trebui sa fie simpla si anume : daca,asa cum scrie clar in Constitutie,la art.72 si 83,presedintele se bucura de aceiasi imunitate ca parlamentarii,iar dintre acestia,destui sunt in spatele gratiilor pentru infractiuni de drept comun,iar art.16 prevede ca nimeni nu e deasupra legii,ce motivare ar sustine imunitatea absoluta a sefului statului,pe timpul exercitarii functiei,cand comite o infractiune asemanatoare,comisa in vazul unei tari intregi,cum ar fi subtilizarea unui telefon – e greu sa sustii ca asemenea furt a fost o ..atitudine politica ! – sau orice fapt asemanator,desigur daca exista probe suficiente ca sunt intrunite conditiile legii penale.In cazul Firea,respingerea exceptiei ar da,pe viitor,liber,viitorilor presedinti sa supuna liberului arbitru al instantelor,incalcarea legii penale de catre cel mai insemnat demnitar al statului,chemat sa respecte legislatia tarii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *