Skip to content
Politică Știri

Imunitatea lui Tăriceanu: Biroul Permanent al Senatului discută un nou termen-limită

http://inquamphotos.com

Biroul Permanent al Senatului discută, în ședința care se desfășoară la ora transmiterii acestei știri, o cerere a grupului senatorilor USR de urgentare a procedurii în cazul cererii DNA de încuviințare a urmăririi penale a lui Călin Popescu Tăriceanu.

La ședință participă și Tăriceanu.

USR-iștii consideră că „tergiversarea finalizării acestei proceduri este de natură a afecta grav credibilitatea Senatului României”.

Senatorii USR solicită Biroului Permanent un nou termen limită de 7 zile pentru raportul comisiei juridice privind dosarul lui Tăriceanu.

La ultimele două ședințe ale comisiei juridice, când ar fi trebuit să se discute dosarul, nu a fost cvorum din cauza absenței senatorilor PSD-ALDE.

  • DNA a cerut ridicarea imunității lui Tăriceanu pe 7 noiembrie 2018, dar raportul comisiei juridice a fost prelungit după ce mai mulți senatori PSD au depus cereri de consultare a dosarului. Procurorii îl acuză pe Tăriceanu că ar fi primit indirect, în perioada 2007 – 2008, pe vremea când era premier, mită aproximativ 800.000 de dolari de la o firmă austriacă.
  • Comisia Juridică a Senatului trebuie să formuleze un punct de vedere care va fi transmis plenului, urmând ca plen să decidă dacă cere sau nu cere urmărirea penală a lui Tăriceanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *