„În 2020, s-a întâmplat o nedreptate!”. PSD, bilanț al administrației Nicușor Dan

Adrian Vigheciu/ captură PS News
Adrian Vigheciu/ captură PS News

Consilierul general Adrian Vigheciu (PSD) susține că la alegerile locale din 2020 „s-a întâmplat o nedreptate, atât pentru Gabriela Firea, cât și pentru bucureșteni”. Social-democratul a precizat că fostul primar al Capitalei va candida din nou la Primăria Bucureștiului, „așa cum a declarat și președintele Ciolacu”. Despre actuala administrație a Bucureștiului, consilierul general susține că este inexistentă. „Sunt născut în București. Niciodată nu cred că Bucureștiul a fost atât de năpăstuit ca astăzi”, spune Adrian Vigheciu.

„Gabriela Firea va fi candidatul PSD la Primăria Capitalei, așa cum a declarat și președintele Ciolacu, așa cum și-a manifestat intenția și fostul primar general. Practic, în 2020, chiar s-a întâmplat o nedreptate, atât pentru Gabriela Firea, cât și pentru bucureșteni, prin faptul că aceasta nu a fost realeasă. Sunt ferm convins că proiectele începute de Gabriela Firea, Prelungirea Ghencea, Pasajul de la Doamna Ghica, Podul Ciurel, consolidarea clădirilor cu risc seismic ar fi continuat într-un ritm mult mai alert decât ceea ce se întâmplă astăzi. Administrația Nicușor Dan aș cataloga-o ca fiind inexistentă. Locuiesc în București. Sunt născut în București. Niciodată nu cred că Bucureștiul a fost atât de năpăstuit ca astăzi. Faptul că nu și-a dat demisia e cea mai mare problemă a Bucureștiului. Dacă vreți, stăm aici o oră și luăm programul lui de guvernare locală și îmi arătați dvs. dacă identificați vreo promisiune făcută de el și rezolvată. Trafic, nimic. Vedem cu ochiul liber faptul că dacă mergem pe stradă e orașul ciuruit de gropi, ca după bombardament. Parcurile arată dezastruos, locurile de joacă sunt neîngrijite. Gândiți-vă că avem blocuri sociale construite până la nivel de 70-80% în Prelungirea Ghencea, care nu sunt finalizate, clădiri cu risc seismic, cu oameni mutați de ani de zile din locuințele lor și care stau în continuare cu chirie prin alte case, neputând să-și intre în proproprietăți. (nr – întrebat dacă faptul că a plătit datoria de 500 de milioane către Termoenergetica nu este o realizare a primarului Nicușor Dan). Ba da. Dacă făcea lucrul ăsta din chiverniseală era o realizare, dar a făcut-o pe un credit votat în decembrie 2022.

Deci, primarul a luat un credit pentru care va plăti dobânzi, ca să achite o datorie pe care, ce să vezi, tot el o generase. Noi, dincolo de ceea ce ies unii și alții să spună prin presă, noi avem la nivelul Consiliului General acces și la documente. Această datorie de 500 de milioane de lei a Termoenergeticii era alcătuită din facturi curente anului 2022. Deci nu sunt niște datorii istorice sau niște datorii care vin din alte maini”, a declarat Adrian Vigheciu.

„Nicușor Dan are o majoritate PNL-USR-PMP în Consiliul General”

„La ultima ședință a Consiliului General, PNL-ul a votat alături de USR și a promovat proiectele inițiate de primar. Deci una este ceea ce declară anumiți lideri în spațiul public și alta este ce se întâmplă. Da, lucrul ăsta se poate vedea oricând. Nicușor Dan are o majoritate PNL-USR-PMP. Singurul partid de opoziție astăzi, la nivelul Consiliului General, este Partidul Social Democrat. Din punctul meu de vedere și din discuțiile pe care le am cu cu cetățenii din București, Nicușor Dan nu mai are șanse să obțină un nou mandat la Primăria Capitalei. Observ că oamenii sunt mai mult decât dezamăgiți, de asta făceam și paralela cu perioada Ciorbea-Lis. Oamenii par la fel de revoltați ca atunci. Au crezut că vor alege un om care este capabil să facă din București ceva mai mult decât orașul în care trăiau ei până la momentul respectiv și majoritatea regretă această alegere”, a conchis acesta.

Autor

  • Marinela Anghelus

    Redactor-șef PS News, coordonează echipa de jurnaliști ai PS News din 2017. Are o experiență de peste 8 ani în presa online. Înainte de a intra în presă, a ocupat poziția de consilier parlamentar pentru 2 ani, în perioada 2013-2015. În aceeași perioadă a făcut parte din echipa de specialiști digitali ai unei mari corporații din Statele Unite ale Americii - Lotus Interworks. Este absolventă a Facultății de Științe Politice a Universității București și a unui master de Relații Internaționale și Studii Europene la aceeași facultate. Ulterior, a urmat și cursuri de prezentator TV la Academia „Studiourile Buftea”.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: