Skip to content
Puterea Știrilor Video

În 2023, vom discuta despre coronavirus ca despre un banal virus gripal, spune fostul manager al Spitalului Colentina: „Am trecut de perioada de vârf!”

Sursa foto: Facebook/ Remus Mihalcea

Invitat la Puterea Știrilor, deputatul PSD Remus Mihalcea, fost manager al Spitalului Colentina, a precizat că în acest moment nu există la Terapie Intensivă persoane infectate cu Omicron, noua variantă a virusului SARS-CoV-2. Medicul a explicat că peste 2-3 ani, în urma studiilor vom putea spune exact dacă trecerea prin boală, vaccinarea sau pur și simplu noua variantă este mult mai puțin agresivă decât varianta Delta.

„Din cunoștințele mele, nu avem încă pacienți internați la Terapie Intensivă și infectați cu noua tulpină. Pare că nu se mai ajunge așa ușor către formele grave, ce necesită internarea la Terapie Intensivă în acest val 5. Nu știm cărui fapt i se datorează. Probabil că peste 2-3 ani, în urma studiilor vom putea spune exact dacă trecerea prin boală, vaccinarea sau pur și simplu noua variantă este mult mai puțin agresivă decât varianta Delta”, a declarat deputatul PSD Remus Mihalcea, fost manager al Spitalului Colentina.

Totodată, medicul a precizat că în opinia sa, în 2023 vom discuta despre coronavirus ca despre un banal virus gripal. Va deveni ca o banală gripă, prin urmare va exista și un vaccin pe care îl vom face sezonier, anual, susține Mihalcea.

„Acesta este trendul (n.r – întrebat dacă vaccinul anti-COVID va fi făcut o dată pe an, ca la gripă), da, va deveni ca o banală gripă, prin urmare va exista și un vaccin pe care îl vom face sezonier, anual, împotriva acestui virus. Mai mult ca sigur, din anul 2023 vom avea această variantă: o mult mai puțin agresivă variantă a virusului SARS-CoV-2. Bănuiesc că aceste companii, din industria Pharma vor avea pregătit un vaccin anual.

Va trebui să ne obișnuim să trăim cu acest virus, așa cum trăim cu multe alte boli de pe pământ. Din punctul meu de vedere, am trecut de perioada de vârf a gradului de agresivitate al acestui virus. Suntem pe un trend descendent. În opinia mea, pe parcursul anului 2023 vom discuta despre acest virus ca despre un banal virus gripal”, a mai explicat medicul, la Puterea Știrilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *