În 26 de județe s-a ajuns să fie doar unu-doi medici la 1.000 de locuitori

Sursa foto: X

Subfinanțarea și personalul insuficient duc la supranormare, epuizare și creșterea riscului de malpraxis, cu impact asupra calității actului medical – subliniază președintele Colegiului Medicilor, Daniel Coriu.

Critici au venit din nou și de la Colegiul Medicilor. Subfinanțarea și personalul insuficient duc la supranormare, epuizare și creșterea riscului de malpraxis, cu impact asupra calității actului medical – subliniază președintele Colegiului, Daniel Coriu. El afirmă că în 26 de județe s-a ajuns să fie doar unu-doi medici la 1.000 de locuitori. Deja, în multe unități medicale, din cauza deficitului angajați, s-a renunțat la unele servicii. De exemplu, la Spitalul Județean Brașov, Serviciul de urgențe oftalmologice a fost desființat la sfârșitul anului trecut din cauza lipsei de personal, explică purtătorul de cuvânt, Marius Leonte.

Marius Leonte: ”Din cei trei medici pe care îi aveam pe oftalmologie, o doamnă doctor și-a dat demisia. Cu doi medici garda este imposibil de asigurat. Pentru angajare noi am făcut demersuri la Ministerul Sănătății, către DSP, către unități private, să încercăm să atragem în linia de gardă medici oftalmologi din Brașov. N-am avut niciun răspuns, pentru că gărzile sunt plătite cum sunt plătite, și atunci dumnealor merg în cabinete private.”

La Serviciul de urgență din Brașov apelau până acum şi pacienții din alte județe, precum Covasna sau Harghita. Acum toate urgenţele oftalmologice sunt redirecţionate către Bucureşti.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: