În 5 ani, roboții vor depăși oamenii în fabrici și în retail

Sursa foto: unsplash
Sursa foto: unsplash

Până în 2028, vor exista mai mulți roboți inteligenți decât angajați în prima linie din fabrici, în retail și logistică, conform unei liste de 10 previziuni IT realizate de Gartner. Cu toate acestea, energia electrică va fi o problemă în viitor, 50% dintre membrii G20 urmând să se confrunte cu raționalizarea lunară a energiei electrice până în 2026. Alte tendințe includ angajarea de talente neurodivergente și sindicalizarea lucrătorilor din domeniul cunoașterii.

„GenAI prezintă o oportunitate de a realiza lucruri care nu au mai fost posibile până acum în cadrul existenței umane. CIO-urile și liderii executivi vor îmbrățișa riscurile utilizării GenAI pentru a putea profita de beneficiile fără precedent”, a declarat Daryl Plummer, analist vice-președinte la Gartner.

„Acesta este primul an complet în care GenAI se află în centrul fiecărei decizii strategice, iar orice altă inovație bazată pe tehnologie a fost scoasă din lumina reflectoarelor”, a adăugat Leigh McMullen, VP Analyst la Gartner.

Analiștii Gartner au prezentat cele mai importante 10 predicții strategice în cadrul Gartner IT Symposium care a avut loc în luna octombrie.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: