Skip to content
Puterea Știrilor Video

În așteptarea crizei economice din 2021. Dumitru Nancu (FNGCIMM): Mai avem 80 de miliarde de euro, bani care trebuie rapid injectați în economie

" "

Invitat în studioul Puterea Știrilor, Dumitru Nancu, directorul general al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), a declarat că anul acesta, la nivel guvernamental, s-au luat măsuri care să tempereze criza care va veni în 2021.

”Este clar că orice criză are efecte pe termen lung. În momentul acesta s-a acționat cu măsuri care să tempereze impactul crizei care va veni. Din fericire, nu s-a întâmplat ce s-a întâmplat în 2009, cu toate că am avut activități oprite, în 2009 fiind un impact devastator.

" "
" "

Dacă raportăm anul 2009 la 2020, putem să spunem că prin aceste măsuri anticiclice au fost temperate aceste probleme. Toți indicatorii arată o creștere de la anul, dar repet, odată cu furnizarea vaccinului, așa cum arată statele care sunt mai avansate, să sperăm că până la sfârșitul primului trimestru vom avea acest vaccin și practic putem porni motoarele.

Mai avem 80 de miliarde de euro, bani trebuie rapid furnizați în economie. Trebuie luate măsurile din timp. Dacă începem complementar, odată să pornim economia în paralel cu acest vaccin, pe care s-a plătit deja un milion, să vină și aceste măsuri care să ajute mediul de afaceri”, a declarat Dumitru Nancu.

" "

2 comentarii la “În așteptarea crizei economice din 2021. Dumitru Nancu (FNGCIMM): Mai avem 80 de miliarde de euro, bani care trebuie rapid injectați în economie

  1. @ Ăsta zice că e multă risipă și economia are nevoie de „injecții cu bani”, ?
    Stolojan zicea că „să se strângă cureaua”, alți că „să se strângă șurubul”, ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *