Skip to content
Politică

În atenția deținătorilor de arme. Ce le pregătesc autoritățile

Un nou proiect de act normativ care urmează să fie promulgat de preşedinte prevede ca deținătorii de arme letale şi neletale care necesită autorizare vor fi obligate să se supună unui examen psihologic în orice moment, în cazul în care autorităţile solicită acest lucru în baza unei constatări motivate, informează b1.ro.

În cazul în care persoanele refuză să se prezinte la examinare, acestea îşi vor pierde dreptul de a deţine arme. În prezent, verificarea este făcută doar înainte de obţinerea autorizării şi la momentul reînnoirii valabilităţii acesteia.

Autoritățile pot solicita aceste verificări atunci când se constată motivat că examinarea este necesară pentru menţinerea autorizării.

Introducerea examinării psihologice şi medicale este prevăzută într-un proiect pentru modificarea Legii armelor şi muniţiilor, care a trecut recent de votul decisiv al deputaţilor şi acum aşteaptă să fie promulgat de Klaus Iohannis. Pentru a se aplica, documentul va mai avea nevoie și de publicarea în Monitorul Oficial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *