Skip to content
Societate

În cât timp iese alcoolul din organism la bărbați și la femei. Șoferii trebuie să știe asta

" "

Specialiștii spun că alcoolul iese din organismul unui bărbat mai repede decât din cel al unei femei, scrie Click.

În cât timp iese alcoolul din organism la bărbaţi

Pentru a putea estima în cât timp iese alcoolul din organism trebuie să stabilim o greutate medie a bărbatului. Aceasta va fi de 80 de kilograme şi vă vom oferi unele exemple de situaţii:

" "
" "
  • Dacă un bărbat bea o bere (500 ml, cu 5% alcool) într-o jumătate de oră, alcoolul va fi eliminat din organism complet de trei ori mai greu decât atunci când o bere se bea în aproximativ o oră. Timpul necesar unui astfel de proces ar fi undeva la 2 ore, triplându-se dacă berea este consumată în doar 30 de minute.
  • În ceea ce priveşte vinul, 250 de ml consumaţi în jumătate de oră, se vor elimina complet din organism în aproximativ 2 ore şi 15 minute, în timp ce dacă aceeaşi cantitate este consumată într-o oră, este nevoie de puţin peste o oră ca alcoolul să se elimine complet din organism.
  • La băuturile spirtoase băute într-o jumătate de oră, 50 de ml de alcool cu concentraţie de 40% se elimină în aproximativ 1 oră jumătate.

În cât timp iese alcoolul din organism la femei

  • În cazul femeilor, o să stabilim greutatea medie a acestora la 60 de kilograme:
  • Dacă o femeie consumă o bere într-o oră, are nevoie de aproximativ două ore şi 20 de minute ca alcoolemia ei să revină la zero. Dacă berea se consumă mai rapid, în doar 30 de minute, timpul necesar este ceva mai mare, de 7 ore.
  • În cazul vinului, 250 de ml sunt eliminaţi complet în aproximativ 3 ore şi 20 de minute dacă este consumat în aproximativ o oră, dar dacă se bea mai rapid, răspunsul la întrebarea în cât timp iese alcoolul din organism este aproximativ 6 ore.
  • 50 de ml de băutură spirtoasă cu o concentraţie de 40% alcool, eliminarea acestuia se face în aproximativ 2 ore, urmând ca în cazul în care cantitatea e dublată la 100 de ml, timpul necesar eliminării să crească şi el la 4 ore şi jumătate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *