Skip to content
Politică

În ce momente tensionate a mai participat Klaus Iohannis la şedinţele Guvernului

Inquam Photos/Octav Ganea

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că va merge să prezideze şedinţa de Guvern de joi seară, fiind aşteptate şi declaraţii importante privind eventuale restricţii suplimentare pentru controlul pandemiei cu noul coronavirus. Şeful statului a mai mers să la şedinţeţe Executivului în 2017, când Cabinetul Grindeanu pregătea OUG 13, dar şi în perioada Guvernului Dăncilă, când era în discuţii modificarea Codurilor Penale.

Iohannis a mai mers la şedinţele Guvernului, pentru a le prezida, în ianuarie 2017, când PSD pregătea adoptarea OUG 13. Deşi Iohannis a prit adoptarea OUG 13 pe 17 ianuarie, când a vorbit de „cei doi elefanţi din cameră”, Guvernul Grindeanu a adoptat ordonanţa pe 31 ianuarie, seara târziu.

" "

Şeful statului a mai mers şi în decembrie 2018 la o şedinţă de Guvern. după ce PSD lua în calcul o ordonanţă pe amnistie şi graţiere, aminteşte adevarul.ro. Până la urmă, PSD nu a mai dat nicio ordonanţă pe amnistie şi graţiere, cu toate că Viorica Dăncilă a subliniat că Liviu Dragnea a pus presiune pe ea ca să treacă un asemenea act normativ.

Klaus Iohannis a mers ultima dată la o şedinţă de Guvern în urmă cu un an, adică la instalarea Guvernului Orban, după ce liberalii cu greu au format majoritatea pentru a da noua echipă de la Palatul Victoria.

 

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *