În ciuda scumpirilor, hotelierii de pe litoral vor avea tarife de anul trecut

Sursa: freepik.com

Hotelierii de pe litoralul românesc sunt nevoiți să mențină prețurile de anul trecut sau chiar de acum doi ani, cel puțin pentru începutul verii și în pachetele turistice deja vândute, chiar dacă toate produsele și serviciile se vor scumpi în următoarele luni.

Cei mai avantajați sunt românii care și-au cumpărat deja vacanțe pentru vara acestui an, beneficiind de reducerile „early booking”. Doar în vârf de sezon vor mai putea hotelierii să profite de numărul mare de cereri, pentru a majora costurile la cazare, pentru cei care se hotărăsc să facă rezervări cu doar câteva zile înainte de a merge în vacanță. Sunt camere care se vând și cu 100 de lei, în luna iunie, la hoteluri de 2 sau chiar 3 stele, în stațiunile de la malul mării, în timp ce o cameră la o pensiune agroturistică dintr-o zonă rurală izolată nu se mai găsește la mai puțin de 150 de lei. La polul opus sunt ofertele de cazare pornind de la 100 de euro pe noapte, în vârf de sezon, pentru cei care nu au rezervări făcute din timp.

Turismul are un mecanism propriu de predictibilitate, chiar dacă nu este în avantajul hotelierilor. În ultimii ani au înțeles din ce în ce mai mulți români că pot beneficia de vacanțe ieftine dacă fac rezervări în regim „early booking”, având avantajul reducerilor care se aplică pentru cei care cumpără din timp.

La acest mecanism se adaugă și alte principii pe baza cărora funcționează acest domeniu.

„Prețurile serviciilor nu pot crește la fel ca acelea ale produselor, pentru că ar duce la faliment. Preconizez că ar putea fi o creștere de cel mult 10%, anul acesta, pe litoralul românesc, față de anul trecut, iar unii hotelieri nu au crescut tariful nici anul trecut, față de 2022”, a explicat, pentru Jurnalul, Mircea Titus Dobre, fost ministru al Turismului și hotelier de pe litoralul românesc.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL