Skip to content
Politică

În Clinceni se poate, în Pantelimon – nu. RATB-ul pare că se împiedică de administraţia PSD-Marian Ivan EXCLUSIV

În comuna Clinceni se poate, dar în oraşul Pantelimon – nu. Reintroducerea autobuzelor Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB) pare că se împiedică de administraţia din Pantelimon, condusă către primarul PSD Marian Ivan.

La sfârşitul săptămânii trecute, primarul PNL din Clinceni, Adrian Budeanu, a semnat contractul dintre instituţia pe care o conduce şi RATB, privind reluarea transportului public în comună. Edilul a oferit, miercuri, pentru PSnews.ro, câteva detalii despre acest demers, despre care a dat de înţeles că a fost unul fără probleme.

„Prin Hotărârea Consiliului Local nr. 18 din 29.03.2016, a fost aprobată înfiinţarea serviciului de transport public de persoane între municipiul Bucureşti şi comuna Clinceni, cu autobuze. Sunt două trasee: 456 (care merge pe traseul Clinceni-Olteni-Prelungirea Ghencea, întoarce la Stadionul Steaua) şi cealaltă linie pe Clinceni-Bragadiru-Şoseaua Alexandriei, întoarce la Autogara Alexandria. Sunt un număr de 12 curse pe Olteni, iar pe partea de Bragadiru-Alexandria – un număr de 15 curse. Au fost toate demersurile făcute, a fost un parcurs fără probleme. Săptămâna trecută (vineri, mai exact), a fost semnat contractul de transport între Regia Autonomă de Transport Bucureşti şi Primăria Cliceni, iar în zilele următoare (probabil azi-mâine), urmează să obţinem licenţa de transport eliberată de Primăria Capitalei. Odată eliberată această licenţă, urmează să se înfiinţeze transportul în comun, în zilele următoare”, a declarat Adrian Budeanu.

În aceste condiţii, remarcăm faptul că administraţia din comuna Clinceni a reuşit ceea ce pentru oraşul Pantelimon (cea mai importantă localitate de lângă Bucureşti) pare imposibil: reintroducerea transportului în comun, a cărui activitate a fost afectată de criza economică. În ciuda demersurilor lui Mihai Culeafă (preşedintele PNL Pantelimon), momentan situaţia rămâne fără rezolvare în oraşul condus de către primarul Marian Ivan, cel care, în 2014, a părăsit PNL pentru PSD, pe baza OUG 55/2014.

Precizăm că ambele demersuri PNL-iste (şi cel al lui Adrian Budeanu, şi cel întreprins de către Mihai Culeafă) au fost făcute în acelaşi timp.

Spre comparaţie, vă prezentăm câteva cifre seci:

  • între Bucureşti şi Clinceni, sunt 19,8 km; între Bucureşti şi Pantelimon, sunt 11,6 km (potrivit distanta.com);
  • suprafaţa comunei Clinceni: 2.367 ha; suprafaţa oraşului Pantelimon: 69 km pătraţi (peste 6.900 de hectare), conform wikipedia.org;
  • populaţia comunei Clinceni (în 2011): 6.808 de locuitori; populaţia oraşului Pantelimon (tot în 2011): 25.596 de locuitori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *