Skip to content
Politică

În graba lor, miniștrii care au vrut să se întoarcă au făcut toți aceeași greșeală gramaticală

ziuaconstanta.ro

În graba lor, miniștrii care au vrut să se întoarcă în funcțiile pe care le-au părăsit cu puțin timp înaintea moțiunii de cenzură au făcut cu toții aceeași greșeală gramaticală.

CITIȚI ȘI: Moțiunea a trecut, dar Grindeanu rămâne baricadat. Lovitură năprasnică pentru miniștri

După cum puteți citi în linkul de mai sus, douăzeci de membri ai Guvernului au depus joi cereri de retragere a demisiei. Alina Petrescu – purtătorul de cuvânt al Executivului – a arătat că toate demisiile sunt identice și conțin aceeași greșeală gramaticală, conform Digi24.ro.

„În toate cele 20 de documente-tip, cu text identic, este trecut şi numărul de înregistrare a demisiei de la cabinetul primului-ministru. Când cabinetul şi Secretariatul General al Guvernului dau un număr de înregistrare a acestor documente, întreb retoric: s-a luat act de aceste demisii?” a punctat Petrescu.

Ea a adăugat că toate cele 20 de cereri – trimise prin poștă – precizează în final că demisia a fost „un gest de protest”.

Alina Petrescu a citit textul cererilor depuse de miniștri: „Subsemnatul …, având în vedere retragerea încrederii acordate unui cabinet prin adoptarea moțiunii de cenzură, până la depunerea jurământului de către mebrii noului guvern, pentru a nu bloca activitatea de conducere generală a administrației publice, având în vedere că președintele României nu a luat act de demisia subsemnatului și nu a declarat vacantă funcția de membru al Guvernului, îmi retrag demisia înaintată la SGG în data de …, cu numărul de înregistrare …, în vederea asigurării stabilității Guvernului precum și a gestionării și îndeplinirii actelor necesare pentru administrarea treburilor publice. Demisia subsemnatului a fost o demisie deliberată, fiind o formă de protest. Consider că vacantarea funcției de membru a Guvernului… «Al Guvernului» ar fi trebuit să scrie… intervine doar de la acest moment, prin publicarea moțiunii de cenzură în Monitorul Oficial”.

Mircea Titus Dobre, ministrul demisionar al Turismului, a precizat că „demisiile seamănă între ele”, deoarece miniștrii au vorbit între ei înainte să trimită documentul spre Guvern.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *