În luna ianuarie 2024 va fi lansată licitația pentru Drumul Expres Oradea – Arad

autostradă
Sursa foto: Asociația Pro Infrastructură

Drumul Expres Oradea – Arad, proiect estimat la un miliard de euro, va străbate județele Bihor și Arad și va avea o lungime totală de aproximativ 134,5 kilometri. Drumul va avea profil de autostradă cu trei benzi de circulație pe sens pe o distanță de 14,6 kilometri, profil de autostradă cu două benzi pe sens pe o distanță de 43,5 kilometri și profil de drum expres cu două benzi de circulație pe sens pe 76,4 kilometri. 

Este primul proiect în care Guvernul României nu joacă un rol principal, iar descentralizarea devine, iată, realitate.

  • În a doua jumătate a lunii ianuarie a anului 2024 va fi lansată licitația pentru execuția lucrărilor de construire a celor 140 kilometri ai drumului expres Oradea – Arad, a declarat președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, pentru Bihoreanul.
  • Odată cu adoptarea HG privind exproprierile și realizarea documentației tehnice se încheie partea de proiectare și de avizare premergătoare celei de execuție.

„Asta înseamnă că avem un proiect tehnic cu toate avizele necesare. Urmează ca în 30 de zile să se emită deciziile de expropriere, după care vom primi autorizația de construire. În paralel, în primele zile ale lunii ianuarie vom preda CNAIR toată documentația și în prima jumătate a lunii se va decide modalitatea de realizare a implementării proiectului, cine va face licitația, CNAIR sau cele patru administrații publice locale”, a declarat Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor, potrivit sursei citate.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL