Skip to content
Societate

În luna mai, o nouă ediție a semimaratonului București. Soțul Anei Birchall nu ratează nicio competiție de acest gen în România

facebook.com/birchallana

An de an, interesul românilor pentru maratoane e tot mai mare, așa cum și competițiile de acest gem sunt tot mai numeroase. Vedete, oameni de afaceri, jurnaliști, politicieni și oameni de rând se aliniază la start, pe de o parte pentru bucuria unei competiții, și pe de altă parte, pentru diferitele strângeri de fonduri, ori cauze caritabile.

În acest an, editia a 9-a a Semimaratonului București, cu toate cursele asociate, va fi organizată in perioada 9-10 mai 2020 de către Asociația Clubul Sportiv Bucharest Running Club, în parteneriat cu Federația Română de Atletism, Primăria Municipiului București și Proedus. Competiția are curse organizate pentru adulti (semimaraton, individual 10k, ștafetă, cursă populară), dar și curse pentru copii și adolescenți.

" "

Printre cei care se vor afla cu siguranță la linia de start este și un expat, Martyn Birchall, soțul politicienei Ana Birchall, care a declarat pentru „Business Philosophy” că e un participant constant la maratoanele și semimaratoanele din București, din țară și din diverse alte orașe ale lumii.

Acum în vârstă de 63 de ani, Martyn Birchall, fost finanțist în Londra, New York ori Hong Kong, se antrenează constant în București, practicând alergarea de mai bine de 10 ani. De puțin timp, este însoțit și de fiul său, Andruțu, așa cum au făcut-o și anul trecut la maratonul de la Geneva.

Din 2009, Martyn Birchall nu a mai ratat nici o cursă importantă. Întrebat de ce nu a a participat până acum la Maratonul de la Londra, fostul finanțist spune:

“La Maratonul de la Londra, sunt între 6 și 10 doritori pe loc, așa că se ajunge la tragere la sorți. Anul acesta, pentru prima dată, m-am înscris și eu, vă dați seama că am așteptat să se finalizeze Brexit-ul”, spune Martyn Birchall.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *