În numai două luni, micii producători au montat peste 180 MW şi au atins deja ţinta pentru tot anul

parc eolian energie
Sursă foto: Facebook / Energie Regenerabilă

La finalul lunii august, capacitatea instalată de prosumatori, micii consumatori de energie care au devenit producători, a ajuns la aproape 1.156 MW, în contextul în care pentru tot anul capacitatea estimată era de 1.170 MW.

Prosumatorii au pornit anul 2023 de la o capacitate de 417 MW ♦ Fără discuţie, ţinând cont de saltul bifat, prosumatorul este investitorul anului în energie, cu investiţii totale realizate până acum de peste 1 mld. euro.

Oltenia este regiunea în care s-au conectat cele mai multe proiecte proprii de pro­ducere a energiei, arată datele furnizate de Auto­ritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), valabile pentru finalul lunii august. Aproape 180 MW s-au conectat la reţeaua gestionată de CEZ, la nivel naţional prosumatorii având la 31.08.2023 o capacitate de 1.155,8 MW. La finalul lunii iunie, capacitatea prosumatorilor era de 973 MW, astfel că numai în două luni de zile micii producători de energie au mai adăugat peste 180 MW la sistem, un salt uriaş ţinând cont de dinamica investiţiilor concrete din sistemul de producţie a energiei în general.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: