În plin faliment, bulgarii de la Euroins reintră pe piață cu produse fără garanții în România

Sursă foto: Linkedin

Bulgarii din grupul Euroins, a căror firmă fanion (Euroins România) se află în plin procedură de faliment, reintră pe piața asigurărilor din România cu ajutorul unui SRL condus de fosta directoare de subscriere a societății falimentare. Vor ținti, de această dată, piața asigurărilor de garanții, acolo unde dispariția City Insurance a lăsat un gol semnificativ. Riscurile sunt importante. Ce trebuie să știți înainte de a le deveni client.

Euroins Insurance AD, societate de asigurări notificată din 2007 pentru activități pe pașaport european inclusiv în România, a început să vândă pe piața locală. Menționăm că, potrivit legislației europene, orice firmă de asigurări din UE poate defsășura activități în altă țară UE printr-o simplă notificare. Autoritățile din țara gazdă, în acest caz ASF ,  nu au atribuții nici în sensul autorizării nici în sensul supravegherii respectivelor firme.

Bulgarii din grupul Euroins Insurance revin, astfel, în plin faliment al subsidiarei locale, Euroins România, fost lider în domeniul RCA, societate la care Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF)  identificat un deficit de capital de solvabilitate de peste 400 de milioane de euro, situație confirmată deja de instanța Tribunalului București. De această dată, bulgarii nu vor mai vinde RCA, cel puțin pentru moment, însă vor practica toate celalalte clase de asigurări generale.

Citește mai mult  AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: