Skip to content
Politică

În plin scandal offshore, Romgaz cheltuie 100.000 euro pe ABONAMENTE telefonice! DOCUMENT EXCLUSIV

www.tribuna.ro
" "

PSnews.ro a aflat, în exclusivitate, că Societatea Națională de Gaze Naturale Romgaz SA (SNGN Romgaz SA) achiziționează pentru uzul angajaților abonamente telefonice cu acces nelimitat la internet în valoare de aproximativ 100.000 euro – mai exact, este vorba despre 96.700, 64 euro.

Facem precizarea că SNGN Romgaz SA este cel mai mare producător de gaze naturale din România, principalul obiect de activitate al societății fiind extracția hidrocarburilor. Compania este o societate pe acțiuni în care statul, prin Ministerul Economiei, Comerțului și Mediului de Afaceri, este acționar majoritar, deținând 70,01% din acțiuni. Fondul Proprietatea deține 14, 99% din pachetul de acțiuni, iar restul de 15% sunt deținute de alți acționari.

" "
" "

Costuri și operator

PSnews.ro vă prezintă anunțul de atribuire al contractului (documentul poate fi descărcat de AICI, emis în 27 iulie, prin intermediul căruia SNGN Romgaz SA precizează atât costurile totale ale achiziției – 96.700, 64 euro –, cât și operatorul de telefonie mobilă ales, Orange, fără însă a intra în detalii referitoare la gama de utilități oferite de abonamentele tranzacționate. Criteriul de acordare este ”prețul cel mai scăzut” – detalii despre cele mai ieftine abonamente de telefonie mobilă, AICI. Anexa D2 (pe care v-o prezentăm, alături de anunțul de atribuire al acestui contract de achiziție publică) trece în revistă motivele pentru care SNGN Romgaz SA a ales amintitul operator de telefonie mobilă. ”Lucrările, produsele sau serviciile pot fi furnizate numai de un anumit operator economic pentru următorul motiv: absența concurenței pentru motive tehnice”, se arată în document.

Unele așteptări ale Romgaz

Tot în această anexă sunt enumerate o serie de condiții/așteptări ale SNGN Romgaz SA privitoare la oferta operatorului de telefonie mobilă., dintre care amintim: ”Servicii de transmisie date fixe pentru conectarea sucursalelor și a secțiilor și servicii internet; (…) accesul utilizatorilor la serviciul de mesagerie electronică email, necesar în activitatea zilnică (…) conectarea partenerilor de contact la sistemele informatice Romgaz conform contractelor; supervizarea sistemelor de producție și TI prin conectarea angajaților Romgaz din diverse locații, la orice oră, prin tehnologii VPN (…) asigură transmisia parametrilor de măsurare fiscală și tehnologică de cca. 1000 de puncte (…) servicii de voce mobilă și fixă (…) Din experiența contractelor anterioare instalarea unei astfel de infrastructuri necesită din punct de vedere tehnic cel puțin trei luni pentru un operator nou (…) Cele patru servicii de comunicații, respectiv date fixe, date mobile, telefonie fixă, telefonie mobilă pot fi furnizate de un singur furnizor, sunt interconectate și există dependințe strânse între ele, astfel: sistemul de date mobile se conectează cu sistemul de date fixe prin APN privat, datele mobile asigură transmisie securizată directă între sistemele Romgaz și punct”.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *