Skip to content
Politică

În plin scandal politic, un parlament PSD renunţă la pensia specială

Inquam Photos/Octav Ganea

Deputatul PSD Bistriţa-Năsăud Daniel Suciu, care candidează pentru cel de-al treilea mandat în Parlamentul României, a anunţat marţi, printr-un mesaj video postat pe o pagină de socializare, că va demisiona înainte de expirarea mandatului şi că va da şi o declaraţie notarială, astfel încât să nu beneficieze de pensie specială.

Am puţin peste 40 de ani şi, conform legislaţiei în vigoare, peste 25 de ani ar trebui să beneficiez de pensie specială şi ar trebui să beneficiez de acest statut special doar pentru că sunt parlamentar. Tocmai ca acest lucru să nu se întâmple, cu câteva zile înainte de expirarea acestui mandat voi demisiona, iar pentru primul mandat îmi voi face declaraţie notarială prin care voi renunţa definitiv la acest beneficiu. Cred că toţi suntem egali în faţa legii, cred că trebuie să beneficiem fiecare cu cât am contribuit şi să nu avem un statut special doar pentru că suntem parlamentari„, a spus Suciu.

Potrivit Agerpres, Daniel Suciu a adăugat că este „mult prea tânăr” pentru a se gândi la ce se va întâmpla peste 25 de ani, când va împlini vârsta de pensionare, şi şi-a încurajat colegii de partid să îi urmeze exemplul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *