Skip to content
Societate

În primă fază, polițiștii nu vor sancționa nepurtarea măștii. Orban: Forțele de ordine vor informa

Ludovic Orban Facebook Guvernul României

Premierul Ludovic Orban a declarat, vineri, că autoritățile în primă fază vor informa cetățenii de obligativitatea purtării măștii iar forțele de ordine vor cere doar respectarea regulilor, fără să aplice amenzi. Orban a subliniat însă că după perioada de informare, se vor putea aplica sancțiuni, informează hotnews.ro.

„O perioadă de timp recomandarea pe care am dat-o către forțele de ordine este aceea de a informa, de a solicita respectarea regulilor. În fiecare domeniu de activitate va exista o reglementare specifică care va trebui cunoscută și apoi respectată”, a declarat Orban după vizita făcută la Fabrica Star Assembly din Sebeș.

Premierul a spus că, deocamdată, este important ca oamenii să fie informați.

„În prima parte, mai ales cu portul măștii, cu triajul la intrarea în instituții sau în companii, aceste reguli vor fi transmise pentru ca cetățenii să le cunoască. Pentru transportul public vor fi niște condiții care au și fost emise prin ordin comun. După această perioadă de informare, putem să dăm și amenzi”, a subliniat premierul.

Starea de alertă și noile măsuri intră în vigoare din 18 mai iar până atunci forțele de ordine pot doar să dea avertismente.

De luni însă amenzile pot fi aplicate dacă cetățenii nu poartă mască în mijloacele de transport și în spațiile închise ca de exemplu magazine, farmacii sau banci. Amenzile pornesc de la 500 lei și pot ajunge până la 2.500 lei pentru absența măștii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *