Skip to content
Societate

În primele trei zile ale sezonului, peste 11.000 de turişti au trecut prin turnichetele instalaţiilor de transport pe cablu din staţiunea Poiana Braşov

Mii de turişti au petrecut vacanţa de Crăciun în staţiunea Poiana Braşov, unde sezonul de schi s-a deschis în ajunul Crăciunului. Numărul schiorilor înregistraţi de turnichetele instalaţiilor de transport pe cablu ale staţiunii în primele trei zile ale sezonului de iarnă depăşeşte 11.000.

„În acest sezon, temperaturile mai scăzute, zăpada şi eforturile de amenajare a pârtiilor au făcut posibilă deschiderea acestora chiar în ajunul Crăciunului, faţă de anul trecut, când s-a putut schia abia de Revelion. Anul acesta, în perioada 24-26 decembrie s-au înregistrat 39.809 treceri (urcări) prin turnichetele instalaţiilor de transport pe cablu din Poiana Braşov şi un număr de 11.600 de utilizatori. Ziua cu cele mai multe treceri prin turnichete a fost prima zi de Crăciun, 25 decembrie, când s-au înregistrat 16.050 de treceri prin turnichete şi un număr de 4.416 utilizatori. În 24 decembrie, prima zi de schi, s-au înregistrat 11.136 de treceri şi 2.118 utilizatori, iar în 26 decembrie s-au înregistrat 12.623 de treceri şi 5.066 de schiori”, este bilanţul făcut public luni de Primăria Braşov.

Luni dimineaţă, starea zăpezii pe pârtiile din partea superioară a masivului Postăvarul (până la telescaunul Ruia), respectiv Kanzel, Lupului, Subteleferic, Sulinar şi Drumul Roşu era foarte bună, la fel şi pe pârtiile Drumul Roşu, Bradul şi Stadion, în partea inferioară a masivului, acestea fiind şi pârtiile pe care se poate schia. Zona inferioară a pârtiilor Lupului, Subteleferic şi Sulinar este închisă pentru amenajare.

Stratul de zăpadă bătătorită de pe zona superioară a masivului este de aproximativ 70 de centimetri, iar în partea inferioară, de 50 de centimetri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *