Skip to content
Politică

În PSD ar fi început lupta pentru putere. Cine sunt cei cinci lideri care se bat pe o funcție cheie

Se apropie clipe importante pentru Partidul Social Democrat condus de premierul Victor Ponta.

Astfel, în data de 20-21 martie va avea loc Consiliul Național, iar bătălia internă pentru funcția de președinte al Consiliului Național pare să fi început.

Pe lista numelor interesate de preşedinţia Consiliului Naţional, potrivit gândul.info se află: Valeriu Zgonea- preşedintele Camerei Deputaţilor, Rovana Plumb – ministrul Muncii şi vicepreşedinte PSD, Gheorghe Nichita – vicepreşedinte PSD, Marian Oprişan – preşedintele UNCJR şi vicepreşedinte PSD şi Constantin Niţă – vicepreşedinte PSD.

La sfârșitul lunii ianuarie a.c., după ședința CExN de la Sinaia, premierul Ponta a transmis că a discutat cu Adrian Năstase, cel care a deținut funcția de președinte al Consiliului Național și că acesta înțeles gestul PSD de a alege alt președinte al Consiliului Național.

„Consiliul National va alege un nou presedinte. Am discutat cu domnul Nastase si chiar domnia-sa mi-a spus ca a inteles gestul normal al nostru, de respect pentru ceea ce a facut ca presedinte al PSD si ca prim-minsitru insa, in momentul acesta, ca organizare, nu doar functia de presedinte al Consiliului, ci si activitatea departamentelor trebuie repornita pentru ca se simte lipsa”, a transmis, după ședința CExN de la Sinaia, premierul Victor Ponta.

În cadrul Consiliului Național, PSD va stabili și data la care va avea loc Congresul partidului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *