În relația cu PSD nu e vorba de iubire, este vorba de respect, spune președintele Senatului

PSD-PNL
Sursa foto: PSD-PNL / COLAJ OBSERVATORUL PRAHOVEAN

Nicolae Ciucă, președintele PNL, a fost prezent în cadrul emisiunii ,,Tema Zilei” de la TVR Info, iar una dintre temele discuției cu moderatorul a fost relația celor două partide din coaliția de guvernare:

,,În relația cu PSD nu e vorba de iubire, este vorba de respect. Dacă ne vom respecta, va fi foarte bine.”, a spus fostul premier Nicolae Ciucă.

În interviul acordat postului național de televiziune, președintele PNL și al Senatului României a dezvăluit câteva dintre aspectele care au făcut ca această coaliție să funcționeze, dincolo de controversele din spațiul public. Nicolae Ciucă a declarat că guvernarea trebuie să își îndeplinească angajamentele luate în fața românilor și că PNL va rămâne ferm în protejarea viziunii liberale:

,,În relaţia cu partenerii noştri de coaliţie, facem ce trebuie să susţinem politicile Partidului Naţional Liberal. Suntem două partide cu ideologii diferite, dar trebuie să avem acelaşi ţel. Iar noi ne menţinem obiectivele Partidului Naţional Liberal.”

Întrebat despre o candidatură comună PNL-PSD, Nicolae Ciucă a vorbit despre capacitatea PNL de a munci în folosul cetățenilor și pentru binele României:

,,Eu cred foarte mult în capacitatea Partidului Naţional Liberal, în oamenii și în determinarea PNL de a duce mai departe acea istorie de care ne place să vorbim. Suntem cel mai vechi partid din Europa, avem o istorie de 148 de ani, pe care trebuie să o onorăm. Ca să o onorăm, trebuie să muncim şi trebuie să nu ne uităm la ce fac alţii, trebuie să ne uităm la ce facem noi. Roadele trebuie să le culeagă poporul român, cetăţenii acestei ţări.

În acest moment, Partidul Naţional Liberal este foarte concentrat pe ceea ce are de făcut la guvernare. Trebuie să venim cu soluţii pentru a îndrepta lucrurile, trebuie să venim cu proiecte pentru aşteptările oamenilor pe termen mediu şi lung și trebuie să găsim politicile necesare pentru clasa de mijloc. Nicio ţară dezvoltată la care noi privim ca fiind un model nu a reuşit să atingă un nivel de dezvoltare fără o clasă de mijloc puternică, fără să reducă disparităţile dintre urbanul mic şi urbanul mare, dintre rural şi urban.”, a spus Nicolae Ciucă în cadrul emisiunii tv de joi seara.

Autor

  • Marinela Anghelus

    Redactor-șef PS News, coordonează echipa de jurnaliști ai PS News din 2017. Are o experiență de peste 8 ani în presa online. Înainte de a intra în presă, a ocupat poziția de consilier parlamentar pentru 2 ani, în perioada 2013-2015. În aceeași perioadă a făcut parte din echipa de specialiști digitali ai unei mari corporații din Statele Unite ale Americii - Lotus Interworks. Este absolventă a Facultății de Științe Politice a Universității București și a unui master de Relații Internaționale și Studii Europene la aceeași facultate. Ulterior, a urmat și cursuri de prezentator TV la Academia „Studiourile Buftea”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: