Skip to content
Ilfov Știri locale

În șapte localități din jurul Bucureștiului vor fi aceleași restricții ca în Capitală. Prefectul de Ilfov convoacă Comitetul Județean pentru Situații de Urgență

psnews.ro

În șapte localități din jurul Bucureștiului, aflate în județul Ilfov, vor fi impuse aceleași restricții ca în Capitală din cauza epidemiei de COVID, potrivit prefectului județului Ilfov, Daniel Zamfir.

Este vorba despre Popești-Leordeni, Mogoșoaia, Brănești, Bragadiru, Ciorogârla, Dragomirești și Dobroești.

Zamfir a precizat că tocmai a primit situația actualizată a incidenței COVID în localitățile din județ și a solicitat direcției de sănătate publică să facă analiza epidemiologică și că va convoca Comitetul Județean pentru Situații de Urgență pentru a adopta restricțiile pentru aceste localități.

În cele șapte localități a fost depășită rata de infectare de 3 cazuri la mia de locuitori. Prefectul a precizat că nu se impune carantina niciuneia, dar că restricțiile vor fi aceleași cu cele din București. De altfel, Zamfir a menționat că s-a consultat și cu prefectul de București.

Prefectul de Ilfov a mai spus că poate lua aceste măsuri pe baza reglementărilor legale în vigoare, pentru că a fost depășită rata de infectare de 3 cazuri la mie.

Județul Ilfov este în scenariul galben, în timp ce Bucureștiul este de peste două săptămâni în cel roșu. Astfel, în Capitală sunt închise școlile, restaurantele, cinematografele, teatrele, sălile de jocuri de noroc, în timp ce în localitățile lipite de București, cum este orașul Voluntari, școlile sunt deschise, iar restaurantele sau sălile de jocuri de noroc funcționează la 30% din capacitate. Nici masca nu este obligatorie peste tot, ci doar în spațiile închise și în zonele aglomerate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *