Skip to content
București Știri locale

În Sectorul 4 a fost inaugurată cea mai mare grădiniță din România!

salutfagaras.ro
" "

De la 1 martie, dascălii din zona  Berceni,îi vor lua pe copii de mâna și vor merge cu ei zilnic la mall. Primăria sectorului 4 a deschis o grădiniță întinsă pe 3200 de metri pătrați, la etajul unui centru comercial, Închirierea va costa peste 20 de mii de euro pe lună

Cea mai mare grădiniță de stat din țară va fi un oraș pentru preșcolari… 500 de copii vor fi primiți în cele 21 de clase. Educatorii vor pregăti la prânz pătuțurile, iar cei mici vor dormi în sala de grupa. Grădiniță uriașă are cabinete medicale, zone de lectură și relaxare… dar nu are curte! Acum se poartă negocieri cu un magazin, pentru un loc pe acoperisul mall-ului.″

" "
" "

Daniel Băluță, primarul Sectorului 4: ’’Această investiție pentru amenajare a costat 2 milioane de lei. Toate unitățile școlare trebuie să fie sigure”.

Din cei peste un milion de copii până în 4 ani, doar 350 de mii sunt înscriși la cele 1200 de creșe sau grădinițe de stat. În ultimii zece ani, sute de sedii au fost recastigate în instanța de proprietarii cărora le-au fost confiscate înainte de 1989.

Este și cazul unei grădinițe de pe strada Împăratul Traian.

“Era un afiș că această grădiniță va fi renovată și că locatarii din jur să stea liniștiți că se va redeschide. Între timp afișul a dispărut”.

Copiii au fost mutați într-o clădire închiriată, construită cu destinația de birouri. Nu au curte, ci un parc îngrădit, pe marginea străzii. Înăuntru sunt de fapt două grădinițe, care împart cum pot spațiul. Și putem spune că este un caz fericit! 3900 de școli și grădinițe, de stat și private, nu au autorizație privind securitatea la incendiu. Un sfert dintre cele particulare nu au de fapt nici autorizare de funcționare, pentru că nu respectă normele post-colectiv.

Asta, deși autoritățile au prelungit de mai multe ori termenul limita de conformare. Cât despre construcții noi… lucrările sunt amânate la nesfârșit.

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță a dezvăluit în data de 2 februarie  la emisiunea ”Puterea Știrilor”, în cadrul căreia a fost invitat, că în 2019, va fi construită o grădiniță într-un mall și, totodată, se va inaugura ”primul bazin de înnot acoperit din sectorul 4”. Detalii AICI.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *